Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Απάντηση της ΠΕΠΕ σε αίτημα-επιστολή της παράταξης της ΣΥΠΕ

Συνάδελφε-Συνάδελφοι,
έχεις και  έχουμε πληροφορηθεί απο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανέστειλε με απόφαση της,τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Πραγματικά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε  τι ακριβώς ζητά η ΣΥ.ΠΕ, απο το ΔΣ. Να συμμετέχει σε ποιες κινητοποιήσεις; Σε αυτές που ανέστειλε η ΠΟΣ; Ή σε αυτές που
έχει προκηρύξει σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπου και με Δελτίο Τύπου ρητά εξαιρεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι την απόφαση για τις κινητοποιήσεις - όπως και την αναστολή τους- έχει και  είχε λάβει η Ομοσπονδία, μέλος της οποίας είναι η ΠΕΠΕ με ότι αυτό εύλογα σημαίνει.
Άυτονόητα λοιπόν δεν καταλαβαίνουμε τι θέλετε ακριβώς,όταν δεν υπάρχουν πλέον  κινητοποιήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με απόφαση της Ομοσπονδίας.
Όσον αφορά τις δικαστικές αποφάσεις ενάντια σε απεργίες, εννοείται ότι αυτές  βρίσκουν σύμφωνο  και σύσσωμα απέναντι  το συνδικαλιστικό κίνημα.
Η ΠΕΠΕ σε κάθε περίπτωση και μη επιθυμώντας να αποπροσανατολίσει  την συζήτηση, δεν τοποθετήθηκε για τα όσα -λανθασμένα- υποστήριξε  η ΠΟΣ.
Προφανώς αυτό θα γίνει συνολικά την κατάλληλη χρονική στιγμή καθώς σε αυτήν την φάση προτεραιότητα μας (μαζί με την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) είναι η διασφάλιση των συναδέλφων στην τεχνική βάση. Για τον λόγο αυτό έχουμε ζητήσει και τα πρακτικά της χτεσινής συνάντησης ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΠΟΣ και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε.

Για το ΔΣ

Η επιστολή που έλαβε απο την ΣΥΠΕ το Σωματείο μας χτες το απόγευμα 


Η   ΣΥ.Π.Ε ζητά από το ΔΣ της ΠΕΠΕ την συμμετοχή  του σωματείου  στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων  μας στην τεχνική βάση που αφορούν την  υπογραφή σσε στην ΕΕΣΣΤΥ αλλά και κατά της ιδιωτικοποίησης.



Είναι  θεμελιώδες  για την ελευθερία του συνδικαλισμού αλλά  αποτελεί και χρέος μας απέναντι στους συναδέλφους μας η  έμπρακτη αλληλεγγύη  στον αγώνα τους.Ένας αγώνας  για τα αυτονόητα.



Σε κάθε περίπτωση η δικαστική απόφαση εναντίον της απεργίας στην τεχνική βάση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους   όπως και κάθε δικαστική απόφαση εναντίον του δικαιώματος της απεργίας .



Περιμενουμε από το ΔΣ τους σωματείου   ανακοίνωση τόσο με την   καταδίκη  της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις πράξεις της  όσο και της αστικής δικαιοσύνης για τις αντεργατικές αποφάσεις της


ΣΥ.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου