Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Νέο σοβαρό ατόπημα απο την πλειοψηφία αυτής της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Σε νέο σοβαρότατο ατόπημα προχώρησε η πλειοψηφία αυτής της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δέχτηκε την πρόταση των 2 Σωματείων για να καλέσει την Ομοσπονδία, προκειμένου να συζητήσει τα αιτήματα των συναδέλφων στην τεχνική βάση, με επιστολή της η
πλειοψηφία της Ομοσπονδίας "πουλάει" ειρωνεία  και πνεύμα ενώ σε μια πρωτοφανή λογική, αναφέρει πως οι απεργίες δεν αφορούν τα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά μόνο τους συνδικαλιστές της Κάνιγγος και άρα τα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν έχουν καμία δουλειά στην συνάντηση!

Ακόμα χειρότερα, απτό δείγμα του σκοταδισμού που θέλει να επιβάλει αυτή η πλειοψηφία στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση, προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους μικροπολιτικούς και  μικροσυνδικαλιστικούς σκοπούς μιας κλειστής παρέας επαγγελματιών του συνδικάτου,αποτελεί το γεγονός ότι στην επιστολή της αναφέρει ότι θέλει να αλλάξει η ώρα της συνάντησης γιατί οι ...συνδικαλιστές αυτής της Ομοσπονδίας θα είναι απασχολημένοι σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα εργοστάσια - μηχανοστάσια ενόψει των κινητοποιήσεων!
Με λίγα λόγια , είναι ξεκάθαρο, ότι, οι επαγγελματίες -καρεκλοκένταυροι της Κάνιγγος, ΔΕΝ θέλουν να μεταφέρουν στους εργαζόμενους πλήρη ενημέρωση έχοντας επίσημη την τοποθέτηση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει πλειοδοτήσει στην διαγωνιστική διαδικασία, αλλά θέλουν να πουν στους συναδέλφους αυτά που φαντάζονται ή μέρος των σεναρίων που εδώ και 6 μήνες καλλιεργούν στον σιδηροδρομικό κόσμο.
Προφανώς ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους.
Θυμίζουμε ότι, ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών εδώ και 7 μήνες περίπου δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την ουσία του θέματος της ιδιωτικοποίησης της τεχνικής βάσης, που δεν είναι άλλη απο την διασφάλιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.
Ώς τεχνοκράτες της κακιάς ώρας, "έπαιξαν" στο πεδίο της οικονομικής προσφοράς,αδιαφορώντας στις εκκλήσεις όσων τους υπεδείκνυαν το αδιέξοδο της τακτικής τους και προσπαθώντας να καλλιεργήσουν κλίμα μεταξύ του προσωπικού (συμφωνία μηχανοδηγών - ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και όσο και αν προσπαθούν δεν μπορούν να αποφύγουν την κριτική για την τακτική τους. 
Ιδιαίτερα στο θέμα των μετατάξεων, όπου ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν διασφαλιστεί ΟΛΕΣ οι θέσεις εργασίας και δεν έγινε ΚΑΜΙΑ μετάταξη, στην ΕΕΣΣΤΥ με την τακτική της Ομοσπονδίας και την ευθύνη των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ φτάσαμε στο σημείο οι εργαζόμενοι να μην γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και να αγωνιούν για την επόμενη μέρα.
Φυσικά όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αγωνίας και αποπροσανατολισμού, βρίσκουν πεδίο για να κινηθούν οι επαγγελματίες καρεκλοκένταυροι της Κάνιγγος.

 Πουλάει και ...πνεύμα για την "δημοκρατική" διάθεση της!

Το καλύτερο όμως η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ) το επιφυλάσει στο τέλος της επιστολής, όπου αναφέρει ότι "ποτέ δεν αρνήθηκε το διάλογο".
Αναφέρετε προφανώς στις ενέργειες που έκανε σε βάρος του Σωματείου των μηχανοδηγών μετά την συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Δεκέμβρη του 2017, χωρίς ποτέ να καλέσει ένα Σωματείο -μέλος της σε διάλογο!
Αναφέρετε προφανώς στα εξώδικα που έστειλε ο ελλάσονας Πρόεδρος της,ζητώντας τα πρακτικά συνεδρίασης ΔΣ Σωματείου (ακόμα τα περιμένει ο έρμος...).
Αναφέρετε στην παγιωμένη αντίληψη που υπάρχει απο το 2013 στην Κάννιγγος, σε συγκεκριμένους συνδικαλιστές, αυτή που αναφέρει ότι δηλαδή "θα κάνουμε τα πάντα για να μην χάσουμε την καρέκλα μας".

Στην ουσία.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, ανήθικα και αναξιοπρεπώς προκήρυξε κινητοποιήσεις τις οποίες χαρακτήρισε ¨ομόφωνη απόφαση" ,ενώ δεν ήταν.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, θεωρεί ότι τα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , δεν έχουν λόγο για τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν 4 άνθρωποι (συνεδρίαση Προεδρείου) χωρίς να ζητήσουν την έγκριση του ΔΣ της ΠΟΣ παρουσιάζοντας τα πραγματικά δεδομένα.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας είναι απόλυτα υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο αλλά και για την παταγώδη αποτυχία των στρατηγικών επιλογών μιας κλειστής παρέας, που δεν θέλει να ακούσει την αντίθετη άποψη, γιατί φοβάται (τρέμει) ότι θα χάσει και τα προνόμια που απολαμβάνει δεκαετίες και που φτάνουν στο σημείο να μπορεί εύκολα να χαρακτηρίσει ακόμα και ως "οικογενειακή" υπόθεση,συγκεκριμένων συνδικαλιστών, το συνδικάτο μας. Φασιστικά, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, εδώ και 4 μήνες υποκρύπτει επώνυμη επιστολή που αποκαλύπτει πολλά,αρνούμενη την δημοσίευση της, αν και έχει σταλεί απο μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου!
Οι κακές σχέσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν μπορεί να επηρεάζουν την ορθή λειτουργία του συνδικάτου μας. Το έχουμε ξαναγράψει, αν ο συνάδελφος Παρασκευόπουλος δεν μπορεί, ας παραιτηθεί.Η Ομοσπονδία δεν είναι μαγαζί του,είναι σπίτι όλων των σιδηροδρομικών.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ), είναι υπεύθυνη για τις εξελίξεις απο εδώ και πέρα.
Τα Σωματεία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έπραξαν το αυτονόητο,αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας καιρό τώρα. 

Η επιστολή της Ομοσπονδίας -απάντηση στην πρόσκληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 


Κύριοι,
Λάβαμε το έγγραφό σας με αριθ.πρωτ. 20593/18/Δ2/06-07-2018 θέμα «Συνάντηση με Σωματεία για τη Σ.Σ.Ε.» και τη συνημμένη επιστολή σας για συνάντηση της Π.Ο.Σ, της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΠΕΠΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Π.Ο.Σ. με προτεινόμενη ημερομηνία τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και ώρα: 11.00’ και οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: 
1. Επειδή το διαβιβαστικό έγγραφό σας έχει θέμα τη Σ.Σ.Ε., σας γνωστοποιούμε ότι ουδεμία συζήτηση επ΄αυτού του θέματος μπορεί να πραγματοποιηθεί, καθότι η Ομοσπονδία δεν έχει εξουσιοδότηση από τα Σωματεία της ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ τα οποία διαπραγματεύονται μόνα τους τη Σ.Σ.Ε. Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
2. Τα αναφερόμενα στο συνημμένο έγγραφό σας δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα του διαβιβαστικού σας εγγράφου και αφορούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Π.Ο.Σ. Σας καθιστούμε σαφές ότι την αρμοδιότητα γι΄αυτό έχει μόνο η Π.Ο.Σ. και κανένας άλλος. Συνεπώς η συνάντηση για το ανωτέρω ζήτημα πραγματοποιείται μόνο με την Π.Ο.Σ. και τα όργανά της. 
3. Επειδή εμείς ουδέποτε αρνηθήκαμε το διάλογο σε αντίθεση με εσάς, που παρά τις επανειλημμένες επιστολές μας δεν ανταποκριθήκατε δηλώνοντας ότι δεν επιθυμείτε να διαπραγματεύεστε με την Ομοσπονδία, αλλά λόγω όμως των προγραμματισμένων ενημερωτικών συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και θα ολοκληρωθούν περίπου στις 15.00’, δε δύναται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση που προτείνετε και σας καλούμε να ορίσετε νέα. 

      Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας 

           ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου