Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Αχαΐα:Το σύγχρονο τρένο έρχεται ακόμα πιο κοντά-Μετακινείται η στάση του Ρίου


Το σύγχρονο τρένο έρχεται ακόμα πιο κοντά στην Πάτρα. Οι εργασίες κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής προχωρούν και εντός των επόμενων ημερών θα μετακινηθεί η στάση του Ρίου από τον ομώνυμο σταθμό (στο ύψος της Σόμερσετ) περίπου 200 μέτρα προς την
πλευρά της Πάτρας.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί κινητικότητα στην περιοχή, που έχει την εξήγησή της στην πρόοδο των εργασιών. Εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου αναμένεται να μεταφερθεί η στάση από τον σταθμό κοντά στην οδό Ζαΐμη. Η μεταφορά κρίνεται απαραίτητη, ώστε να αναπτύξει εκεί τις εργασίες ο ανάδοχος του τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο.
Διαμορφώνεται ήδη ένα τμήμα οικοπέδου, στο οποίο θα λειτουργήσει η νέα στάση του Ρίου. Για το θέμα εκτιμάται ότι θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις ώστε να ενημερωθούν οι χρήστες του Προαστιακού που μετακινούνται καθημερινά με το μέσο σταθερής τροχιάς.
Ωστόσο, η κινητικότητα έχει θορυβήσει ορισμένους εξ αυτών που εκφράζουν φόβους για ξαφνικό θάνατο (αν όχι σύντομα, αργότερα) του προαστιακού της Πάτρας. Αλλοι, πιο αισιόδοξοι, εκτιμούν ότι με την μεταφορά της στάσης στα 200 μέτρα δεν αλλάζει δραματικά η καθημερινότητα των επιβατών του αστικού τρένου.
Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα είχε τοποθετηθεί δημοσίως ο γενικός γραμματέας υποδομών, Θάνος Βούρδας, όταν διακόπηκε η διέλευση του προαστιακού στο τμήμα Ρίο-Αγιος Βασίλειος λόγω των έργων. Ο γενικός γραμματέας είχε πει τότε ότι οι εργασίες μέχρι και το Ρίο θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2018 και στο διάστημα αυτό η μεταφορά των επιβατών, σε αυτό το κομμάτι και μόνο, θα γινόταν με λεωφορεία που θα δρομολογήσει ο ΟΣΕ (όπως συμβαίνει σήμερα). Στην ίδια δήλωση επέκρινε όσους προεξοφλούσαν τον «ξαφνικό θάνατο» του Προαστιακού συνολικά.
Μια άλλη πτυχή που αφορά στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στην ίδια περιοχή αφορά στην μελέτη που έχει αναθέσει το υπουργείο Υποδομών σε τεχνικό γραφείο της Αθήνας για την διέλευση του σύγχρονου τρένου από τον Καστελλόκαμπο (ο αρχικός σχεδιασμός του 2008 έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής).
Η πολιτική δέσμευση ήταν να ολοκληρωθεί η μελέτη εντός του Αυγούστου και να συζητηθεί με τον Δήμο Πατρέων και τους ενδιαφερόμενους πολίτες.
Οι τελευταίοι περιμένουν αφενός να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και αφετέρου να προταθεί μια ικανοποιητική λύση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ -www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου