Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση Ενωτικού Δικτύου Σιδηροδρομικών για συντάξεις

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣΕ για το ασφαλιστικό 
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, 
Η ΝΔ έχει διατυπώσει με σαφήνεια δύο θέσεις που είναι:
1)Μείωση εισφορών κύριων συντάξεων από 20% σε 15% 2) ιδιωτικοποίηση επικουρικών για νέους εργαζόμενους που θα μπουν στην παραγωγή από 1/1/2021. 
H μείωση εισφορών στις κύριες συντάξεις σημαίνει ετήσια απώλεια εσόδων πλέον των 2 δις με στοιχεία 2018 που τα έσοδα ήταν 9,3 δις.(9,3 Χ25% =2,3 δις). 
Εάν η μείωση είναι αναλογική ωφελούνται κυρίως οι εργοδότες που θα έχουν εισφορά 10% από 13,33% και δευτερευόντως οι εργαζόμενοι με 5% από 6,67%. 
Το κόστος μετάβασης στη ιδιωτική επικουρική είναι 55δις,όπως εκτιμούν οι ειδικοί περί τα ασφαλιστικά.Αν το ποσό κατανεμηθεί αναλογικά σε βάθος 35/ετίας σημαίνει ετήσια απώλεια εσόδων 1,5 δις. 
Η Ν.Δ έχει χρέος απέναντι στους συνταξιούχους να απαντήσει στα ερωτήματα α)ποιές είναι για τον ΕΦΚΑ οι απώλειες εσόδων από τις θέσεις της και 2) ποιος πληρώνει αυτές τις απώλειες. 
Απαντήσεις όπως την απώλεια από μείωση εισφορών θα την καλύψει η μείωση της ανεργίας είναι έωλες γιατί και κατά 300.000 να μειωθούν οι άνεργοι και πάλι οι ετήσιες απώλειες εσόδων για την κύρια σύνταξη θα είναι πάνω από 1,7 δις € το χρόνο. 
Για την επικουρική η δήθεν αθώα απάντηση «μα αφορά τους νέους που θα πάρουν σύνταξη μετά από 35-40 χρόνια» επίσης δεν έχει βάση γιατί οι απώλεια εσόδων δημιουργείται από τον πρώτο μήνα εφαρμογής. Έτσι την πρώτη τριετία εφαρμογής της ιδιωτικοποίησης και με 300.000 νέες θέσεις οι απώλειες εσόδων από το επικουρικό ταμείο θα είναι 600 εκατ € και 
φυσικά το ποσό θα βαίνει αυξανόμενο με γρήγορους ρυθμούς όσο θα αυξάνονται οι ασφαλισμένοι στον πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης. 
Επομένως και εδώ τίθεται το ερώτημα ποιος θα πληρώσει τη διαρκώς αυξανόμενη μείωση εσόδων του επικουρικού ταμείου; 
Βεβαίως οι νέοι εργαζόμενοι θα παίρνουν το ρίσκο αφού οι εισφορές του επικουρικού τους θα τζογάρονται στα χρηματιστήρια αλλά δεν θα πρέπει να νοιώθουν ασφαλής και οι ήδη συνταξιούχοι όπως και οι παλαιοί ασφαλισμένοι που ακόμη εργάζονται και θα παραμείνουν στο ΕΤΕΑΕΠ που διαρκώς θα μειώνονται τα εσοδά του και μάλιστα με πολύ γρήγορους ρυθμούς. 
ΣΗΜ: Και οι δύο προτάσεις είναι σαφέστατα υπέρ των εργοδοτών και των ασφαλιστικών εταιρειών και να θυμηθούμε ότι οι ασφαλιστικές ενίοτε χρεοκοπούν όπως ο κολοσσός ΑIG ή η ΑΣΠΙΣ. 
Y. Γ. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ μιλώντας στις 2/7 στο ΣΚΑΙ και σε ερώτηση για το επίδομα που η κυβέρνηση ονόμασε 13η σύνταξη είπε ότι «θα δοθεί ξανά το επίδομα που δόθηκε ως ενίσχυση στους συνταξιούχους» 
Την άλλη ημέρα (3/7) μιλώντας στον ΑΛΦΑ και στην ίδια ερώτηση απάντησε «θα το δούμε. Με την πορεία της οικονομίας αν δηλαδή πετύχουμε το στόχο για ανάπτυξη 4%» 
Πέρα από τη σύνδεση της χορήγησης του επιδόματος με τον υπερβολικά δύσκολο στόχο για ανάπτυξη 4% εντύπωση προκαλεί ότι μέσα σε δύο μέρες για το ίδιο θέμα διατυπώνει δύο διαφορετικές θέσεις. Τυχαίο; που για ένα ακόμη θέμα οι θέσεις τους αλλάζουν μέρα παρά μέρα (τη μία ημέρα η δημοσιογραφική ναυαρχίδα του ΣΚΑΙ που είναι υποψήφιος είπε ότι η ΝΔ θα δώσει μέρος από το απόθεμα των 34 δις στις τράπεζες και η χώρα θα μπει σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης (δηλαδή νέο μνημόνιο) όπως ζητάει και ο Διοικητής της ΤτΕ και την άλλη μέρα θυμήθηκε ο κ. Μπάμπης Π. να πει ότι διατύπωσε προσωπική άποψη). 
Αν και κακώς η κυβέρνηση ονόμασε αυτό το επίδομα 13η σύνταξη εντούτοις είναι: μόνιμο θεσμοθετημένο επίδομα.Για το 34% των συνταξιούχων (χαμηλοσυνταξιούχοι- σχεδόν όλοι οι αγρότες) είναι ολόκληρη 13η σύνταξη. Για τους σιδηροδρομικούς που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το ν. Κατρουγκαλου δίνει καθαρή αύξηση 25-30€ το μήνα ενώ για τους συνταξιοδοτηθέντες με το ν. Κατρούγκαλου δίνει καθαρή αύξηση 35- 40 € το μήνα. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 
Δίκτυο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου