Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Μια απάντηση στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ απο τον Α. Νεφελούδη

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας  Ανδρέας Νεφελούδης, του Υπουργείου Εργασίας απαντά στον Νίκο Κιουτσούκη
Αγαπητέ Νίκο, 

τώρα που παραιτήθηκα από Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου θα σου απαντήσω δημόσια
και ξεκάθαρα, χωρίς να κινδυνεύω να καταγγελθώ για θεσμική εκτροπή. 

Λοιπόν επειδή η αφορμή για την κουβέντα μας ήταν ένα σχόλιο σου για την κανονικότητα και την ορθοδοξία, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω πως όταν μπλεκόταν η ορθοδοξία με την υποτιθέμενη κανονικότητα, τότε μιλούσαμε για ολοκληρωτισμό όπως για παράδειγμα την περίοδο της χούντας.
Να σου πω ακόμα πως δεν σχολιάζω επειδή νοιώθω κάποια "πίκρα" όπως αναφέρεις στο σημείωμα σου. Κάθε άλλο υπερηφάνεια νοιώθω και μεγάλη ευτυχία, γιατί εκπροσώπησα μιά κυβέρνηση και ένα κόμμα που έκανε και αυτό με τη σειρά του, τους εργαζόμενους και εν γένει τους ανθρώπους που το πίστεψαν να περπατούν με ψηλά το κεφάλι.
Με ψηλά το κεφάλι γιατί για πρώτη φορά μετά το 2010 ήρθε η κυβέρνηση της αριστεράς για να αρχίσει να αποκαθιστά την εργασιακή νομιμότητα και κανονικότητα. 
Γιατί οι εργαζόμενοι που έχουν ως αναφορά τους τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περπατούν με καθαρό και περήφανο το βλέμμα και με το κεφάλι ψηλά. Εμένα λοιπόν με καθορίζει η ευτυχία της περηφάνειας.
 Εσένα όμως Νίκο τι σε καθορίζει; 
Πως κοιτάς τους ανθρώπους που σε πίστεψαν; Τι τους λες για την κυβέρνηση και το κόμμα που υπηρέτησες και υπηρετείς για χρόνια;
 Πως αισθάνονται όλοι αυτοί οι δεξιοί εργαζόμενοι για το κόμμα τους που μείωσε τον κατώτατο, που δημιούργησε τον υποκατώτατο, που έκοψε τις τριετίες που έσκισε τα εργασιακά δικαιώματα. Πως κοιτούν τους άλλους εργαζόμενους; 
Σε αυτό θέλω εσύ να μου απαντήσεις. Από την άλλη μεριά να σου πω Νίκο είσαι Γραμματέας της Εργατικής Συνομοσπονδίας που έτσι όπως τα έχετε καταφέρει χρειάζεστε την προστασία της αστυνομίας για να κάνετε συνέδριο. 
Καταγγελτέο είναι αλλά αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα. Σε μιά εργατική συνομοσπονδία που στις συγκεντρώσεις που καλεί δεν μαζεύει ούτε τα μέλη του ΔΣ της. 
Και καλά όλα αυτά όμως βρε αδερφέ είστε τόσο κομματικοποιημένοι που ούτε την εκπροσώπηση της εργατικής τάξης δεν αναλάβατε όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού. 
Ευτυχώς ο χώρος της εργασίας εκπροσωπήθηκε στην ουσία από την κυβέρνηση. Εσείς για μιά ακόμα φορά απόντες. 
Κάνατε μουτράκια, να υποθέσω επειδή δεν σας έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός. Δεν πειράζει τώρα θα είστε στο μέσα έξω στου Μαξίμου, εκεί έχετε δικό σας μεσολαβητή, τον κο Σκέρτσο. 
Σε ότι αφορά σε αυτά που αναφέρεις για τον κατώτατο και κυρίως για τον υποκατώτατο, βλέπω ότι έχεις επιλεκτική μνήμη, γιατί η ιστορία της καταγγελίας στην Ελλάδα έγινε όταν έγινε η κύρωση του αναθεωρημένου Ευρωπαικού Κοινωνικού Χάρτη και όταν με την διαπραγμάτευση του Κατρούγκαλου είχε συμφωνηθεί η κατάργηση του ακόμα από το 2016. 
Δεν αμφισβητώ την διαφωνία σου, αλλά μην μας τρελάνεις κιόλας για τις δήθεν φοβερές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ. 
Θέλω να δώ, κλείνοντας, τι θέση θα πάρει η ΓΣΕΕ στην προσφυγή που κατέθεσε ο ΣΕΒ σε βάρος της εγκυκλίου για την εφαρμογή του κατώτατου. 
Θα σπάσει την σιωπή της και θα έχει βέβαια μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το πως θα χειριστεί το θέμα ο και σύντροφός σου (πως αλλιώς να τον πώ) Βρούτσης που διαλαλεί ότι θα προασπίσει τα εργατικά δικαιώματα (λαίλαπα μου μυρίζει) όταν θα κληθεί να υπερασπιστεί (αν το κάνει) τον κατώτατο από τον ΣΕΒ και να χτυπήσει τον δικό του Νόμο 4172/13 πάνω στον οποίο στηρίζεται η προσφυγή του ΣΕΒ. Τρέλλα αλλά περιμένω να δω τα όρια της σχιζοφρένειας. Διότι και κλείνω στον Νόμο του αυτό ο Βρούτσης είχε περάσει την έννοια της μοναδιαίας αναφοράς στον μισθό, ουτε επιδόματα, ούτε τριετίες ούτε τίποτα.
 Για να καταλάβουμε πόση κοροιδία...παίζει...

Ανδρέας Νεφελούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου