Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση ΠΟΣ για τις απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ με μονομερή απόφασή της ανακοίνωσε τη μη ανανέωση των συμβάσεων σε 21 εργαζομένους, προχωρώντας ουσιαστικά σε απολύσεις.

Στη χρονική αυτή περίοδο εν μέσω καλοκαιρινών αδειών που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνουν την όποια αντίδρασή μας και με πρόσχημα την αξιολόγηση, η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, εν μέσω μάλιστα και της διαπραγμάτευσης για τη Σ.Σ.Ε. η οποία έχει μεγάλες δυσκολίες λόγω της διαμορφωμένης μισθολογικής κατάστασης των 200 περίπου συμβασιούχων που η ίδια δημιούργησε.
Είναι μεγάλη αντίφαση τη στιγμή που η ΕΕΣΣΤΥ, εάν πάρει την εκτεταμένη συντήρηση θα χρειαστεί περαιτέρω προσωπικό να μην ανανεώνονται οι συμβάσεις των υπηρετούντων που ήδη υπολείπεται μετά την απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης να μετατάξει 75 παλιούς εργαζόμενους στον ΟΣΕ ελαφρύνοντας και το μισθολογικό κόστος προς όφελος των νέων ιδιοκτητών
Η εξαγορά και των δύο εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ από το νέο ιδιοκτήτη στο πλαίσιο της μετάβασης στον ιδιωτικό τομέα επιβάλλει νέους κανόνες και απαιτεί οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν υπό την απειλή των απολύσεων - πρόσφατα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σήμερα στην ΕΕΣΣΤΥ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών απαιτεί από τη Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ να μην προχωρήσει στην απόλυση των 21 εργαζομένων και θα αξιώσει την απαίτησή της και στους νέους ιδιοκτήτες, με πρώτη ευκαιρία στην πραγματοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΣΤΥ στις 1/8/2019. Διαφορετικά θα μας οδηγήσουν σε σύγκρουση τορπιλίζοντας ουσιαστικά και τη διαπραγμάτευση της Σ.Σ.Ε., αλλά και την όποια περαιτέρω σχέση συνδικάτου και εταιρείας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Για όλα τα γεγονότα θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και σας διαβεβαιώνουμε ότι - όταν θα είναι κατάλληλος ο χρόνος - τίποτε δεν θα μείνει κάτω από το χαλί.
Σήμερα, προέχει η μάχη για την παραμονή των συναδέλφων μας, όπου απαιτεί την παρουσία όλων των μελών του Προεδρείου της Π.Ο.Σ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου