Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Δεν θέλει αμοιβές για τους εκπαιδευτές η Νέα Έλξη!!!

Άναυδα έμειναν τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας, με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Νέας Έλξης στην τελευταία συνεδρίαση του. Αφού ανακοινώθηκε  απο το Προεδρείο ότι
συνάφθηκε η διεταιρική σύμβαση μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΟΣΕ για την εκπαίδευση και εντός αυτής προβλέπονται αμοιβές για τους εκπαιδευτές, ο εκπρόσωπος της Νέας Έλξης δήλωσε ότι η πρόταση της παράταξης είναι να μην τις διεκδικήσουν οι μηχανοδηγοί.
Μετά την αντίδραση των υπολοίπων ο εκπρόσωπος της Νέας Έλξης, αναφέρθηκε σε "συμβολικό ποσό" που θα μπορούσε να δωθεί στους εκπαιδευτές!
Μια πρόταση που σίγουρα προκαλεί προβληματισμό, καθώς το Σωματείο μας έδωσε αγώνα για να καθιερωθούν οι αμοιβές των εκπαιδευτών.
Και μάλιστα όταν αυτές είναι ιδιαίτερα υψηλές και ανταποκρινόμενες στις υψηλές απαιτήσεις του εκπαιδετυτικού προγράμματος, είναι αδιανόητο συνδικαλιστική παράταξη να τις απεμπολεί!
Θεωρούμε ότι η Νέα Έλξη, οφείλει να εξηγήσει στους μηχανοδηγούς την θέση της, καθώς τα νέα έχουν κυκλοφορήσει στους χώρους εργασίας και έχει προκληθεί σοβαρή αναστάτωση στο προσωπικό.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Αλήθεια...οι εκπαιδευτές που ανήκουν στην παράταξη της Νέας Έλξης,τι γνώμη έχουν για την πρόταση της παράταξης τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή