Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Άμεση μείωση του εισιτηρίου για όλους τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά με τρένο ζητά το Ε.Κ Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας με ανακοίνωσή του, “απαιτεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνεχιστεί το μειωμένο εισιτήριο για όλους τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά με τα δρομολόγια του ΟΣΕ για να πάνε στην εργασία τους.


Συγκεκριμένα, πάνω από 500 εργαζόμενοι μετακινούνται καθημερινά από και προς την Λάρισα για να πάνε στην δουλειά τους με το κόστος της μετακίνησης να ξεπερνά το 50% του μισθού τους και σε ορισμένες περιπτώσεις να αγγίζει ακόμη και το 100%.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας εδώ και χρόνια είχε εντοπίσει αυτό το πρόβλημα και είχε κατακτήσει επιπλέον 20% έκπτωση στα εισιτήρια.

Ενώ τον Απρίλη του 2018 είχαμε υπογράψει νέα σύμβαση με την νέα ιδιοκτήτρια του ΟΣΕ, από τον Σεπτέμβρη του 2018, η εταιρεία με διάφορες προφάσεις αρνείται να εντάξει του πάνω από 120 εργαζόμενους που προστέθηκαν στις καταστάσεις των εργαζομένων που μετακινούνται με τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας θεωρεί κοροϊδία τη στάση της νέας Διοίκησης του ΟΣΕ και καλεί τους εργαζόμενους να είναι σε εγρήγορση. Το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα τους για μείωση του πανάκριβου εισιτηρίου του ΟΣΕ.”

onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου