Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Προδικαστική διαδικασία της ΕΕ εναντίον της Ελλάδας για το άνοιγμα της εγχώριας σιδηροδρομικής αγοράς επιβατών


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενεργοποίησε το δεύτερο στάδιο της προδικαστικής διαδικασίας εναντίον της Ελλάδας και της Iρλανδίας για μη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο των κοινοτικών κανόνων, σχετικά με το άνοιγμα
των αγορών εσωτερικών υπηρεσιών σιδηροδρομικής μεταφοράς επιβατών και τη διακυβέρνηση της σιδηροδρομικής υποδομής (Directive EU 2016/2370), τα οποία είναι τμήματα του 4ου Σιδηροδρομικού Πακέτου.


Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση της ΕΕ, τον Δεκέμβριο του 2016 τα κράτη – μέλη συμφώνησαν να μεταφέρουν την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου 2018.

Τον Ιανουάριο του 2019, η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή, καλώντας την Ελλάδα και την Ιρλανδία να συμμορφωθούν με την οδηγία.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα, η Ελλάδα και η Ιρλανδία δεν έχουν ακόμη κοινοποιήσει στην Επιτροπή τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το σκοπό αυτό.

Τώρα έχουν δύο μήνες για να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους, διαφορετικά η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τις υποθέσεις στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε ανακοινώσει, τον Ιούνιο, ότι προσανατολιζόταν στην κατάθεση σχεδίου νόμου  για το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο.

Βάσω Βεγιάζη - metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου