Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Στα 32,7 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις του ΟΣΕ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η πρώην θυγατρική εταιρεία του ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ανήκει στον ιταλικό όμιλο της FSI, αποτελεί τον κυριότερο πελάτη του Οργανισμού.


Ο ΟΣΕ, ο οποίος απώλεσε το κυριότερο εμπορικό σκέλος του, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, έχει ως κύρια πηγή εσόδων τα έσοδα από τα τέλη υποδομής που πληρώνουν οι σιδηροδρομικές εταιρείες και την κρατική επιδότηση.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του ΟΣΕ για το έτος 2018, οι οποίες εγκρίθηκαν στις 28 Ιουνίου 2019, το ύψος της συνολικής απαίτησης του Οργανισμού από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέρχεται στα 32,7 εκατ. ευρώ, έναντι 9,4 εκατ. ευρώ το 2017.  

Αντίστοιχα, το σύνολο των εσόδων, από την παροχή υπηρεσιών προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανέρχεται σε 23,1 εκατ. και αφορά κυρίως τον τομέα της υποδομής και κυκλοφορίας (χρήση 2018).

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το ελληνικό δημόσιο (αποζημίωση άγονων γραμμών) και ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε επόμενο άρθρο.

Φώτης Φωτεινός   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου