Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

N. Kιουτσούκης : Κάποιος να μαζέψει τον Κυρανάκη για το ασφαλιστικό

Μετά τις χτεσινές δηλώσεις Κυρανάκη, για την εισαγωγή ιδιωτών στις κύριες συντάξεις, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ανέφερε στα social media και στον προσωπικό του λογαριασμό. 
"Κάποιος να τον μαζέψει" συνεχίζοντας ότι...

Ο Νεογιάπης εξηγεί φόρα παρτίδα το ασφαλιστικό «Πινοσέτ» το οποίο δεν ισχύει σε καμία
Ευρωπαϊκή Χώρα!!!

Όσα λέει δεν έχουν καμία σχέση με τις εξαγγελίες της Ν.Δ. που μιλά για τον 3ο πυλώνα ασφάλισης με το Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο διασφαλίζοντας πλήρως την κοινωνική ασφάλιση!!!

Εμείς λέμε στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ, ότι μετά τα στελέχη της Κυβέρνησης της ΝΔ που ψήφισαν την συμφωνία των Πρεσπών (για την οποία η ΔΑΚΕ είχε εκφράσει δημόσια αντίθετη άποψη ζητώντας μάλιστα απο συνδικάτα να πάρουν θέση ), ήρθαν και οι δηλώσεις Κυρανάκη τις πρώτες 10 μέρες Διακυβέρνησης στην επονομαζόμενη .'κανονικότητα" 
Όλα αυτά είχαν ειπωθεί  απο την Νέα Δημοκρατία και στελέχη της, με πλάγιο τρόπο πάντα,  στον δημόσιο διάλογο. 
Άλλωστε το debate πριν τις εκλογές  δεν έγινε ποτέ.

Ας δούμε όμως τι  είπε ο κ. Κυρανάκης >

Ημέρα με την ημέρα αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες πτυχές του σχεδίου της ΝΔ, βασικό μέρος του οποίου αποτελεί η ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, με την περίφημη «συνταγή Πινοσέτ».

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η Επόμενη Ημέρα» και με συνομιλητές δύο πρώην υπουργούς Εργασίας, τους Γιώργο Κατρούγκαλο και Γιώργο Κουτρουμάνη, αποκάλυψε ότι το «γαλάζιο» σχέδιο για το Ασφαλιστικό προβλέπει την ιδιωτικοποίηση, όχι μόνο της επικουρικής, αλλά και της κύριας σύνταξης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κυρανάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος – αντί του σημερινού αναδιανεμητικού – σε όλες τις συντάξεις, διευκρινίζοντας ότι θα αφορά εργαζόμενους που θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού της ΝΔ.

«Όταν θα ψηφιστεί ο νέος νόμος της ΝΔ για το Ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι θα μπουν σε ένα νέο ασφαλιστικό, άρα οι νέοι εργαζόμενοι θα έχουν μια ελάχιστη συνεισφορά υπέρ του Δημοσίου η οποία θα αφορά μία ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη που θα πάρουν όταν αυτοί οι ίδιοι βγουν στη σύνταξη και μετά θα χτίζει ελεύθερα ο ίδιος τη σύνταξή του κεφαλαιοποιητικά», τόνισε ο κ. Κυρανάκης.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο εάν αυτό θα αφορά και την κύρια σύνταξη, ο κ. Κυρανάκης ήταν αρκετά αποκαλυπτικός. «Για όλα. Θα μπορεί να επιλέγει ο ίδιος αν θέλει να πάει σε δημόσιο ταμείο ή σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και να χτίζει κεφαλαιοποιητικά τη σύνταξή του όπως θέλει», σημείωσε.

Σε επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν «βγαίνει αυτό, βγαίνει να πληρώνετε τις συντάξεις;», ο κ. Κυρανάκης απάντησε κατηγορηματικά: «Φυσικά και βγαίνει, αν γίνει για τους νέους εργαζομένους. Αν γίνει για όλους προφανώς δεν βγαίνει γιαυτό και θα γίνει για τα παιδιά που θα μπουν στην αγορά εργασίας μετά τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Επειδή οι γενιές προχωρούν σταδιακά θα εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, ώστε να ξέρει ο ασφαλισμένος πόσα χρήματα έχει χτίσει για τον εαυτό του».

Όταν, μάλιστα ρωτήθηκε για ενδεχόμενη κατάρρευση μιας ασφαλιστικής εταιρείας, προτίμησε να απαντήσει ότι κάτι τέτοιο… δεν είναι εφικτό: «Έχει εφαρμοστεί η οδηγία της Ε.Ε., Βασιλεία 2, η οποία προβλέπει πάρα πολύ αυστηρούς ελέγχους εξονυχιστικούς στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Πριν καν υπάρξει η υπόνοια εκτροχιασμού γίνεται ο έλεγχος και σταματάει. Δεν είναι εφικτό να χρεοκοπήσει (σ.σ. μια ασφαλιστική)», είπε.

Στις αποκαλυπτικές δηλώσεις του κ. Κυρανάκη αντέδρασε έντονα ο κ. Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «πρώτη φορά ακούω και ίσως είναι καλό να το ακούσει ο κόσμος ότι δεν είναι μόνο για την επικουρική, είναι και για την κύρια σύνταξη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος, το σύστημα που επεξεργάζεται η ΝΔ είναι όντως το λεγόμενο «Ασφαλιστικό Πινοσέτ», εξηγώντας πως ο κίνδυνος δεν είναι μόνο να καταρρεύσει μια ασφαλιστική εταιρεία, αλλά και η δημιουργία μιας τεράστιας μαύρης τρύπας στο σύστημα, η οποία θα οδηγήσει στη μείωση συντάξεων. Τόνισε, παράλληλα, πως ένα τέτοιο σχέδιο δεν έχει εξαγγελθεί από τη ΝΔ.

Στην αποκάλυψη Κυρανάκη αντέδρασε και ο κ. Κουτρουμάνης ευχόμενος να μην εφαρμοστεί ποτέ κάτι τέτοιο. «Θεωρώ πως μάλλον κάνει λάθος σχετικά με την κύρια σύνταξη». «Ή μπορεί να ξέρει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος με τον κ. Κουτρουμάνη να συμφωνεί.

«Αν εφαρμόσουμε κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην κύρια σύνταξη θα συμβεί το εξής. Σε δέκα χρόνια θα έχουμε 1 εκατ. ή 800.000 νέους ασφαλισμένους, αλλά τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν μειωθεί γιατί δεν θα πληρώνουν το σύστημα. Θα υπάρχει ένα μεγάλο ρήγμα, μια τεράστια τρύπα που δεν θα μπορεί αν καλυφθεί», συμπλήρωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κυρανάκης είναι ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού εδώ και αρκετά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου