Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Π.Ο.Σ. Υπέγραψε (ΕΕΣΣΤΥ - 2018) δεκάωρα (και πλέον) στα προγράμματα εργασίας. Έτσι "προστάτευε" τους τεχνίτες η Ομοσπονδία!

 Το στέκι συνεχίζει να αποκαλύπτει στους σιδηροδρομικούς και ιδιαίτερα στους τεχνίτες, τον ρόλο της εργοδοτικής πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Το 2018 η πλειοψηφία της Π.Ο.Σ. με την ανοχή
της ΔΕΣΚ (που δεν αποκάλυψε στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση όσα είχαν υπογραφεί για αυτούς χωρίς αυτούς αλλά στοχοποιούσε όσους ΔΕΝ ψήφισαν αυτήν την ΣΣΕ) είχε υπογράψει και αποδεχτεί την παραβίαση και υπέρβαση των μέγιστων νομίμων ορίων ημερήσιας εργασίας καθώς την παραβίαση των ελάχιστων χρονικών διακοπής και ανάπαυσης. 

Είχε αποδεχτεί ΜΕ την υπογραφή της δηλαδή,  τις πλέον αντεργατικές ρυθμίσεις του Κανονισμού Εργασίας που είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση Σαμαρά το 2013. Πρόκειται για πολιτική/συνδικαλιστική νομιμοποίηση του Κανονισμού Εργασίας που συντάχθηκε ΜΕΤΑ την ένταξη της ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013 και με στόχο την ιδιωτικοποίηση της.

Με λίγα λόγια η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με την υπογραφή του σημερινού της Προέδρου και την ψήφο του σημερινού της Γενικού Γραμματέα είχε αποδεχτεί ότι ο εργοδότης δεν χρειαζόταν να λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών και μπορούσε όποτε ήθελε μονομερώς να βάζει τους τεχνίτες να δουλεύουν ατελείωτα.....Απο την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου. Και φυσικά αυτό με την υπογραφή του συνδικάτου τους! 

Το στέκι δημοσιεύει το εν λόγω απόσπασμα της ΣΣΕ του 2018, που υπέγραψε η πλειοψηφία της Π.Ο.Σ. φαρδιά -πλατιά. Αυτή η ΣΣΕ θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες καθώς το σχέδιο Πισσαρίδη μπροστά της είναι σχέδιο νηπιαγωγείου.

Ότι πιο νεοφιλελεύθερο και αντεργατικό στον σιδηρόδρομο διαχρονικά, φέρνει την υπογραφή της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι την ΣΣΕ το 2018 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Η πιο χυδαία προπαγάνδα στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση έγινε την διετία 2019-2020 απο  αυτούς που υπέγραψαν για αυτούς δεκαήμερα, δεκάωρα και πόσα ακόμα (θα αποκαλύπτουμε συνεχώς) και σε βάρος όσων προσπάθησαν πραγματικά για το συμφέρον τους. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ.  Φανταστείτε να διαπραγματευόταν για τους μηχανοδηγούς ή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτή η Π.Ο.Σ. τι θα είχε συμβεί σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου