Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Οι νέοι τεχνίτες καταλαβαίνουν τους κατ επάγγελμα εργατοπατέρες (και μια αποκάλυψη)

 
Σοβαρή είναι πλέον η μεταστροφή του κλίματος στα μηχανεργοστάσια, όπου οι νέοι τεχνίτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη τους απο τους
κατ επάγγελμα εργατοπατέρες και αποτυχημένους συνδικαλιστές της τεχνικής βάσης.

  • Όλοι έχουν αρχίσει και αντιλαμβάνονται ότι η δημιουργία του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε για να διασπάσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κομματικά-παραταξιακά οφέλη συγκεκριμένων προσώπων. 2 και πλέον χρόνια τώρα το αποτέλεσμα των ενεργειών των εργατοπατέρων της τεχνικής βάσης ήταν μηδαμινό για τα συμφέροντα τους. Πέρυσι τέτοιο καιρό οι αποτυχημένοι συνδικαλιστές του ΣΕΠ έπειθαν τους νέους τεχνίτες να μην αποδεχθούν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη τους στην ΣΣΕ. Έναρξη διαπραγματεύσεων που θα γινόταν έχοντας στο τραπέζι  την πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αύξηση 100 Ευρώ το μήνα απο την 1η Γενάρη του 2020. Οι εργατοπατέρες τους έταξαν τα πάντα, τους έβαλαν να υπογράφουν κείμενα που ζητούσαν απο συνδικάτα να μην διαπραγματευτούν καν για αυτούς. τα 100 Ευρώ ήταν λίγα, αυτοί θα έφερναν λεφτά με το τσουβάλι! Αποτέλεσμα : Κάθε νέος τεχνίτης για το 2020 έχασε  τουλάχιστο 1400 Ευρώ σε ετήσια βάση που θα ελάμβανε  αν πέρυσι τέτοιο καιρό διεξάγονταν διαπραγματεύσεις για την ένταξη του προσωπικού της ΕΕΣΣΤΥ στην ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Για αυτές τις αμοιβές που χάθηκαν οι νέοι τεχνίτες οφείλουν να ζητήσουν εξηγήσεις απο όσους τους είχαν υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια και για ένα χρόνο τους άφησαν με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  • Ατομικές συμβάσεις εργασίας που ισχύαν στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ απο το 2016(!!!) και μάλιστα με αμοιβές που καθορίζονταν σε αυτές  με ΑΓΝΩΣΤΑ κριτήρια και  ΟΧΙ το ενιαίο μισθολόγιο αλλά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Είναι ενδεικτικό ότι στις μισθοδοτικές καταστάσεις που δόθηκαν (ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ) στα 2 Σωματεία κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, νέοι τεχνίτες ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ είχαν αμοιβές που διέφεραν μεταξύ τους ακόμα και κατά 100 Ευρώ το μήνα! Και είναι πραγματικά ανεξήγητο πως οι συνδικαλιστές στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ άφηναν αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζεται ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΕΤΑΞΑΝ στην Σ.Σ.Ε. που υπογράφηκε απο αυτούς το 2018. 
Και η αποκάλυψη 

Τέλος και επειδή πολλοί συνάδελφοι μας ρωτάνε, υπάρχει ΓΡΑΠΤΗ δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  στα 2 Σωματεία που υπέγραψαν την νέα ΣΣΕ για προσλήψεις 60-70 τεχνιτών το επόμενο διάστημα με προτεραιότητα όσων οι συμβάσεις τους έληξαν τον Απρίλη του 2020 ή εργάζονταν ως μαθητές.

Αλλά τα καλύτερα θα έρθουν στην πορεία. 
Τώρα είμαστε ακόμα στην αρχή.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου