Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Οι συνδικαλιστές του φωνάζουν γιατί έχουν ευθύνη και δεν ξέρουν πως να δικαιολογηθούν

 Την γνωστή μεθοδολογία "φωνάξτε μπας και σωθούμε" ακολουθούν στα μηχανεργοστάσια οι συνδικαλιστές του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πλέον βρίσκονται αντιμέτωποι με την οριστική διάλυση ενός Σωματείου που δημιουργήθηκε για να

διασπάσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να διευκολύνει την Κυβερνητική Πολιτική. 

Πέρυσι τέτοια εποχή τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, που μάλλον δεν  πολύ σκαμπάζουν απο συνδικαλισμό αλλά και εμφανώς έχουν ελλιπή  υποστήριξη (καλά τα τσιτάτα στο facebook αλλά εκεί δεν δίνονται οι πραγματικές μάχες), είχαν οδηγήσει τους τεχνίτες σε αδιέξοδο αφήνοντας τους ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Οι συνδικαλιστές του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί να φωνάζουν, οφείλουν να απαντήσουν στους τεχνίτες στα  εξής βασικά  ερωτήματα  

  1. ΓΙΑΤΙ αποχώρησαν απο την διαπραγμάτευση και ενώ είχαν προσκληθεί κανονικά και προσήλθαν στις 29 Οκτωβρίου. 
  2. ΓΙΑΤΙ προσέφυγαν στον ΟΜΕΔ ενώ είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις. Ποιος τους συμβούλεψε σε αυτήν την απερισκεψία. Τα ίδια είχαν κάνει με τα γνωστά αποτελέσματα και τον Δεκέμβρη του 2019.
  3. ΓΙΑΤΙ απο το καλοκαίρι επιχειρούσαν συνεχώς να πολώνουν το κλίμα μέσα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  4. ΓΙΑΤΙ συνεχώς διακινούσαν φήμες ότι αλλάζει η Διοίκηση (σύμφωνα με πληροφορίες που....είχαν) και ότι μετά θα λύνονταν όλα... δια μαγείας. 
  5. Απο που προκύπτουν δικαστικές διεκδικήσεις . Αν προκύπτουν όπως λένε επειδή έπρεπε να είχαν ενταχθεί στην ΣΣΕ απο τον Γενάρη του 2020, γιατί εμπόδισαν τότε τα Σωματεία να διαπραγματευτούν και τους εντάξουν, γιατί εδώ και 1 χρόνο δεν είχαν κάνει αγωγές να διεκδικήσουν τα όσα χάνουν.
  6. Απο πότε αυξήσεις 60 και 100 Ευρώ το μήνα είναι μικρές; Έχουν υπογράψει ποτέ τόσο μεγάλες αυξήσεις; 
  7. Και τέλος για το περίφημο "δεν αναζητείται". Οι συνδικαλιστές του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχοντας χάσει τα αυγά και τα πασχάλια πιάστηκαν απο αυτήν την διατύπωση. Αλλά τι ακριβώς να αναζητηθεί δεν καταλαβαίνουμε. 
Οι απαντήσεις είναι γνωστές σε όλους. 
Όταν είσαι ανίκανος συνδικαλιστικά,  φωνάζεις. 
Όταν αντιλαμβάνεσαι  αργά ότι έχεις ελλιπή υποστήριξη, μετά ψάχνεις κάποιον άλλο να αναλάβει την "συνέχεια" (ο νοών νοείτο - η πιάτσα βουίζει). 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου