Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Η ΔΑΚΕ "παραίτησε" τον συνδικαλιστή που ψήφισε υπέρ της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ζητά πολιτικές διώξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

 Σε πραγματικό παραλήρημα βρίσκεται πλέον η ΔΑΚΕ καθώς ο επικεφαλής της και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης εκτοξεύει εδώ και 2 μέρες απειλές και υβρίζει διαρκώς όσους υπέγραψαν την νέα ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δίνει αυξήσεις στους εργαζόμενους! 
Ο Κιουτσούκης δεν μπορεί να αποδεχτεί την προσωπική του ήττα, καθώς ο ίδιος συμφώνησε  το Σωματείο που εκλέγεται να μην συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ, συμφώνησε στην αποχώρηση του Σωματείου απο τις διαπραγματεύσεις και χωρίς να έχει κανένα Νομικό έρεισμα προσέφυγε στον ΟΜΕΔ θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό θα εκβιάσει τα 2 Σωματεία που είχαν υπογράψει την ΣΣΕ του 2018. 
Είναι βέβαιο δε, ότι ο Κιουτσούκης υποτίμησε την κατάσταση. Δεν περίμενε την υπογραφή της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τόσο θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ, καθώς η εταιρεία έχει σοβαρές ζημιές το 2020.  Δεν περίμενε ότι τα Σωματεία θα αποφάσιζαν το ΟΡΘΟ. Νόμιζε ότι θα τον φοβηθούν. Κανείς όμως δεν φοβάται ένα αποτυχημένο εργατοπατέρα. 

Ο Κιουτσούκης αναφέρετε διαρκώς σε αποδοχές που ...έχασε ΚΑΙ δεν του δίνεται το δικαίωμα να διεκδικήσει. Με την μόνη διαφορά να αναφέρει πως αυτά που τάχα έχασε δεν τα είχε ΠΟΤΕ παρά μόνο τα έταζε στους πάντες!

 Και φυσικά δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι ενώ ο ίδιος  δεν μπορεί να υπογράψει Συλλογικές Συμβάσεις εδώ και 10 χρόνια, στον χώρο εργασίας του Πρωτοβάθμια Σωματεία κατάφεραν ΑΥΞΗΣΕΙΣ  μέχρι και 100 Ευρώ το μήνα! 

Ο Κιουτσούκης έχει παραδώσει την υπογραφή του στην Τρόικα απο το 2012 όταν και με την ΠΥΣ του Νόμου 4093 έχει σταματήσει κάθε ελεύθερη συλλογική διαπραγμάτευση στον ιδιωτικό τομέα για τον καθορισμό των μισθών

Έχει αποδεχτεί αυτήν την πολιτική, την υπηρετεί πιστά και έχει υπογράψει Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για να διατηρεί "τον θεσμό" τους όπως αρέσκονται να λένε οι εργατοπατέρες της κατηγορίας του, ΣΣΕ που δεν προσφέρουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ αύξηση στους εργαζόμενους! 

Συμβάσεις το περιεχόμενο των οποίων αγνοεί η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων γιατί πολύ απλά δεν επηρεάζουν τον μισθό τους. 

Ακόμα και ο κατώτατος μισθός των 650 Ευρώ, ψηφίστηκε απο την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Όσο διαπραγματευόταν ο ....Κιουτσούκης υφίστατο ο υποκατώτατος των 470Ευρώ τον μήνα για νέους κάτω των 25 ετών και τα 580 για τους υπολοίπους. Αν δεν ψηφιζόταν απο την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα 650 Ευρώ οι νέοι κάτω των 25 ακόμα και σήμερα θα αμείβονταν με 470 Ευρώ και οι υπόλοιποι ακόμα θα ήταν στα 580 μεικτά. Αυτή είναι η αλήθεια. 

Πρόκειται για ένα αποτυχημένο συνδικαλιστή που νομίζει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω απο αυτόν, έναν εγωκεντρικό χαρακτήρα που οι σιδηροδρομικοί απέρριψαν στις εκλογές των συνδικάτων τους και για να επανεκλεγεί στην ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να ζητήσει "βοήθεια" εγγράφοντας Σωματεία στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και αποκλείοντας -σε συνεργασία με την ΠΑΣΚ- με πλειοψηφικές αποφάσεις Σωματεία που η ΔΑΚΕ είχε υποστεί πανωλεθρία εκλογική. 

ΔΑΚΕ και ελεύθερη σκέψη δεν είναι έννοιες ταυτόσημες και αυτό αποδείχτηκε σήμερα.

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η ΔΑΚΕ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο συνάδελφος που  ψήφισε ΥΠΕΡ της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  είχε θέσει εαυτόν εκτός ΔΑΚΕ  από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως μέλος της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Με λίγα λόγια η ΔΑΚΕ "παραίτησε" τον συνδικαλιστή της επειδή αυτός ψήφισε ΥΠΕΡ της ΣΣΕ. 

Προσέξτε συνάδελφοι σιδηροδρομικοί, δεν μίλησε ο συνδικαλιστής, η ΔΑΚΕ έβγαλε ανακοίνωση που αναφέρει ότι τον... παραιτεί και μάλιστα αναδρομικά! Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Χούντα! Παραιτήσεις συνδικαλιστών απο παρατάξεις με ....αναδρομική ισχύ, επειδή είχαν άποψη. Μόνο η ΔΑΚΕ τα κάνει! 

 Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος συμμετέχει στο ΔΣ της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ και μήνες, έχοντας εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ. Αν είχε θέσει εαυτόν εκτός ΔΑΚΕ θα έπρεπε να μας έχει ενημερώσει η ΔΑΚΕ, δεν το έκανε ποτέ! 

Τώρα που ψήφισε υπέρ της ΣΣΕ με μια φασιστικής αντίληψης απόφαση τον παραιτήσανε δημόσια. Αυτή είναι η φασίζουσα αντίληψη της ΔΑΚΕ. 

Αν διαφωνεί ένας συνδικαλιστής μαζί τους, τον παραιτούν με μια ανακοίνωση! 

Εκτός αυτών η ΔΑΚΕ έβγαλε και μια ανακοίνωση που στην ουσία ζητά απο το Υπουργείο Μεταφορών πολιτικές διώξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εργαλείο την Κρατική χρηματοδότηση για τις άγονες γραμμές. Στην ουσία η ΔΑΚΕ λέει ότι εφόσον το Κράτος πληρώνει, η Κυβέρνηση θα πρέπει να  κάνει ότι θέλει σε μια ιδιωτική εταιρεία. 

Και επειδή Κυβέρνηση είναι  σήμερα η Νέα Δημοκρατία, η ΔΑΚΕ μεταξύ άλλων αναφέρει :  " Είναι προφανές και κυρίως αναγκαίο ότι η αλλαγή σε πρόσωπα, αντιλήψεις και πολιτικές στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών πρέπει να αποτυπωθούν και στη διαχείριση των σχέσεων με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι λογικές, οι πρακτικές και οι στρεβλώσεις Σπίρτζη, που παραμένουν έως σήμερα, επιβάλλεται να εγκαταλειφθούν το ταχύτερο δυνατόν.  " καθώς και "Οι “αρμοί της εξουσίας” που αναπολεί ο κύριος Τσίπρας και τα αποστήματα που παράγουν, απαιτείται να καταπολεμηθούν για λόγους εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος. 

      Η εμφατική λαϊκή εντολή προς τη ΝΔ, άλλωστε, ήταν να αλλάξει 180 μοίρες την πορεία της Χώρας… Να τα αλλάξει ΟΛΑ… Νοοτροπίες, δημαγωγίες, συνω-μοσίες, θύλακες διαφθοράς.

      Η επαναξιολόγηση και αναθεώρηση των σχέσεων ΔΗΜΟΣΙΟΥ– ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι επιτακτική. Το κρίσιμο αυτό έργο οφείλει να γίνει προσω-πικό στοίχημα του αρμόδιου Υπουργού κ. Καραμανλή ΑΜΕΣΑ!" 

Πρόκειται για ξεκάθαρο εκβιασμό, που θυμίζει λογικές καμόρας.

 Αυτές οι ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ προσβάλουν πρώτα τον κ. Καραμανλή και μετά όλους εμάς. Και πρέπει το Υπουργείο Μεταφορών να πάρει θέση. Τα χρήματα των φορολογούμενων δίνονται για να βελτιώνονται οι υπηρεσίες στον σιδηρόδρομο, όχι για να ζητάει ρουσφέτια η ΔΑΚΕ! 


Εμείς  στον Νίκο λέμε το εξής > 

 Τώρα Νικόλα θα πάρεις αύξηση 60 Ευρώ το μήνα, με την υπογραφή των 2 Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μετά ΕΣΥ θα υπογράψεις μια ακόμη μηδενική Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ανείπωτη ξεφτίλα πραγματικά.

 Όπου διαπραγματεύονται Πρωτοβάθμια Σωματεία να κερδίζουν αυξήσεις - ακόμα και για τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ!- και όπου διαπραγματεύεται αυτός να υπογράφονται ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αυξήσεις για την "διατήρηση" του θεσμού τους εδώ και 10 χρόνια.

Τα καλύτερα έρχονται Νικόλα. 

Θα μάθει όλη η Ελληνική Κοινωνία τα κατορθώματα σου γιατί ανοίγεις μέτωπα που όχι μόνο θα εκτεθείς, αλλά θα ευτελιστείς ανεπανόρθωτα. 

Οι κακές γλώσσες το λένε άλλωστε. Στην ΓΣΕΕ άλλος μιλάει με την Κυβέρνηση. Εσύ απλά παρακολουθείς. 

Τα ξέρεις φανταζόμαστε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου