Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Πάλι ψέμματα απο τον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ - Νικόλα σοβαρέψου!


Τρομερά ανήσυχος είναι αυτές τις μέρες ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ αφού επιβεβαιώνει με τα γραπτά του τα τραγικά αδιέξοδα που   έχει οδηγηθεί. Με νέα δήλωση του επιτίθεται και πάλι στο blog μας
αναφέροντας για εμάς ότι "η ασχετοσύνη τους δεν έχει όρια καθότι με νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΓΣΕΕ δεν υπογράφει στην ΕΓΣΣΕ οικονομικούς όρους, καθότι αυτοί ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ από τον αρμόδιο υπουργό εργασίας!"

Επιβεβαιώνει στην ουσία ο εργατοπατέρας ότι ΔΕΝ έχει υπογράψει αύξηση για κανένα εργαζόμενο χρόνια τώρα. 

Μόνο που λέει ψέμματα γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Με Νόμο της Κυβέρνησης Σαμαρά -Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ- (ΠΥΣ 2013) έχουν παγώσει οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα και οι αυξήσεις στα μισθολογικά κλιμάκια μπορούν να δίνονται μόλις η ανεργία πέσει στο 10%.

Η ΓΣΕΕ απλά υπογράφει μηδενικές συμβάσεις όπως και η Π.Ο.Σ. 

Είναι ο ίδιος Νόμος που καθιέρωσε το 2013 τον υποκατώτατο μισθό για νέους κάτω των 25 ετών, υποκατώτατο που κατήργησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας τον βασικό μισθό για ΟΛΟΥΣ απο τα 586 Ευρώ στα 650 Ευρώ το 2019. 

Βεβαίως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υποκατέστησε την ΠΥΣ 2013.

Ο Κιουτσούκης είναι πλέον σε τραγικά αδιέξοδα. Ευτελίζετε καθημερινά και απορούμε αν έχει πραγματική επίγνωση των όσων γράφει.

Σήμερα παραδέχεται ότι πλέον δεν έχει ρόλο ως συνδικαλιστής αφού....ο Νόμος του απαγορεύει να υπογράφει μισθολογικούς όρους σε ΕΣΣΕ!

Εμείς του συνιστούμε αν έχει αποδεχτεί την ήττα του, να παραιτηθεί.

 Η ΔΑΚΕ έχει στελέχη, που όταν εκφράζουν δημόσια την γνώμη τους, αν διαφέρει απο την γνώμη του Νικόλα, τους απαντά με γλώσσα πεζοδρομίου ή τους διαγράφει έμμεσα (όπως έγινε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον συνδικαλιστή της που ψήφισε ΥΠΕΡ της ΣΣΕ 2021-2022).

Αφού παραδέχεται ο Κιουτσούκης ότι έχει ηττηθεί και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μισθολογικούς όρους όμως , ας γυρίσει στην εργασία του απο την οποία απουσιάζει εδώ και πολύ καιρό. Μπορεί κάποιος άλλος να το παλέψει τουλάχιστο. Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουμε και έλλειψη απο τεχνίτες.

Μάλιστα με την νέα ΣΣΕ που υπογράφηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκτός της αύξησης που λαμβάνει (3.4% το μήνα), όταν επιστρέψει και ξαναφορέσει την φόρμα του τεχνίτη,  δεν θα είναι υποχρεωμένος να εργαστεί και 10 μέρες συνεχόμενα καθώς αυτά που είχε υπογράψει η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για τους τεχνίτες το 2018, ανατράπηκαν απο τα 2 Σωματεία στην νέα ΣΣΕ.

Βεβαίως  για τον ίδιο πλέον υπάρχει σοβαρό πολιτικό ζήτημα (και πλέον το ξέρει καλά).

Όταν λές ως Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, ως δηλαδή δημόσιο και θεσμικό πρόσωπο, ότι τα 60 Ευρώ αύξηση το μήνα είναι ψίχουλα και προιόν "εργοδοτικού συνδικαλισμού", αν υπογράψεις έστω και 1 λεπτό λιγότερο, οφείλεις να παραιτηθείς.

Και να ζητήσεις συγνώμη.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Στις τελευταίες εκλογές των 2 Σωματείων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που υπέγραψαν και την τελευταία ΣΣΕ, ψήφισαν 610 εργαζόμενοι, θυμίζουμε στον συκοφάντη Κιουτσούκη. (Μην νομίζει ότι δεν έχουμε εντοπίσει σημεία στην επιστολή του που στοιχειοθετούν συκοφαντική δυσφήμιση, απλά εμείς δεν είμαστε σαν αυτόν να μεταφέρουμε την συνδικαλιστική αντιπαράθεση στα δικαστήρια).

Υ.Γ.2 Νίκο μάντεψε. Στην Πειραιώς, εκεί κοντά στο Μοσχάτο, λένε ότι τα καλύτερα έρχονται. Τι εννοούν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου