Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Η ηγεσία της Π.Ο.Σ. έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο αμοιβές στον ΟΣΕ (και όχι μόνο)

 
Σε σοβαρό κίνδυνο θέτει συμφωνημένες αμοιβές στον σιδηρόδρομο η ηγεσία της Π.Ο.Σ και πιο συγκεκριμένα στον ΟΣΕ (και όχι μόνο) ενόψει και της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συγκεκριμένα στην σημερινή της επιστολή η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αναφέρει

για την ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ¨ 

"Η επίκληση του άρθρου 11 για την συμφωνία Διοίκησης - Συνδικάτων περί μη εφαρμογής του έκτακτου νομοθετικού πλαισίου για την αναστολή συμβάσεων και την εκ περιτροπής εργασία λόγω Covid, γνωρίζουμε όλοι ότι αποτελεί ευχή, διότι εάν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εφαρμόσει το Νόμο η Δικαιοσύνη θα κρίνει με βάση το Νόμο και όχι με βάση τη Σ.Σ.Ε."

Σε αυτό το σημείο έχουμε 2 σοβαρά ζητήματα. 

1. Όπως είναι γνωστό οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν ισχύ Νόμου. Για πρώτη φορά συνδικάτο στην Ελλάδα, επίσημα αναφέρει ότι ο Νόμος υπερισχύει αυτών. Με λίγα λόγια η Π.Ο.Σ. αναφέρει ότι αν μια εταιρεία επιθυμεί, μπορεί να καταργεί τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόζει τον Νόμο, δηλαδή τις διατάξεις που αφορούν ακόμα και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τον ιδιωτικό τομέα! Η Π.Ο.Σ. θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα συμφέροντα των σιδηροδρομικών.

2. Όπως είναι γνωστό στον ΟΣΕ ισχύει το ενιαίο μισθολόγιο βάση Νόμου που έχουν ψηφίσει οι Κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών. Οι επιπλέον αμοιβές που δίνονται στους εργαζόμενους στο ΟΣΕ (ή στην ΕΡΓΟΣΕ) δίνονται με βάση την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με την σημερινή της επιστολή και αναφέροντας αυτά τα επαίσχυντα -για κάθε νοήμων συνδικαλιστή-, δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να αμφισβητεί το περιεχόμενο Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας διότι αν ....μια εταιρεία εφαρμόσει το Νόμο η Δικαιοσύνη θα κρίνει με βάση το Νόμο και όχι με βάση την ΣΣΕ, όπως αναφέρει η ηγεσία της Π.Ο.Σ. 

Και αυτήν την επιστολή την στείλανε σε Υπουργεία, Οργανισμούς, Κόμματα κτλπ κτλπ

Πρόκειται πλέον είτε περί ηλιθίων είτε τυφλωμένων απο εγωισμό ανθρώπων που δεν έχουν συναίσθηση του τι υπογράφουν και βάζουν σε κίνδυνο τις αμοιβές στον ΟΣΕ (και όχι μόνο).

Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν κάποια στιγμή με βάση αυτή την επιστολή της Π.Ο.Σ. ζητηθούν πίσω αναδρομικά αμοιβές ή καταργηθούν ισχύουσες  αμοιβές- που έχουν δοθεί πέραν του Νόμου και με βάση τις  ΣΣΕ- τι θα πεί η ηγεσία της Π.Ο.Σ. στους σιδηροδρομικούς. 

'Ότι  εφαρμόστηκε ο Νόμος; 

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου