Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Καλώς τα παιδιά της ΠΑΣΚ !(σαν τα χιόνια, κάθε 3 χρόνια)

Ανακοίνωση της ΠΑΣΚ-Συνεργαζόμενοι  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που τα πάντα σκιάζονται από την πανδημία και τις ολέθριες συνέπειές της σε όλον τον
πλανήτη,η Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με πρόσχημα την πανδημία, εφαρμόζει ακέραια την νεοφιλελεύθερη πολιτική της που δεν είναι άλλη από το να αφαιρεί από τους πολλούς προς όφελος των ολίγων.

Με Νομοθετήματα εξαλείφει και τα τελευταία απομεινάρια από το πλέγμα της κοινωνικής προστασίας που υπήρχε. Οδηγεί το λαό να επιβιώνει με επιδόματα πρόνοιας.

Παρά τη στήριξη των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης που μας βομβαρδίζουν καθημερινά με θεματολογία τον εχθρό εξ ανατολών και τα κρούσματα της πανδημίας, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα «σκεπαστούν» τα ζητήματα ο λαός βιώνει τη ζοφερή πραγματικότητα, τη δυσκολία πλέον της επιβίωσης, χωρίς κανένα όραμα και ελπίδα για το μέλλον.

Ακούμε καθημερινά βαρύγδουπες εκφράσεις όπως «Επιχείρηση Ελευθερία» σαν να πρόκειται για Εθνική Εορτή η εξασφάλιση των λιγοστών εμβολίων που ήρθαν στη χώρα μας. 

Εγκωμιάζουν και ευχαριστούν τους εργαζόμενους στον Τομέα Υγείας. 

Τι έκανε γι΄αυτούς η Κυβέρνηση καθώς και η Αντιπολίτευση δηλαδή η προηγούμενη Κυβέρνηση; 

Αυτοί οδήγησαν τη Δημόσια Υγεία στο σημερινό χάλι. 

Στο Σιδηρόδρομο μετά από ενάμιση χρόνο που διανύει η σημερινή Κυβέρνηση επικρατεί η στασιμότητα και σε πολλές περιπτώσεις η χειροτέρευση της κατάστασης. Η κανονικότητα που διακήρυσσαν ακόμη δεν έχει εμφανιστεί. 

Στον ΟΣΕ πέραν από τα πρόσωπα που άλλαξαν και αλλάζουν, η κατάσταση λόγω των αποχωρήσεων του προσωπικού είναι σαφώς χειρότερη, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων. 

Με τις καλές προθέσεις των Διοικούντων θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε. Απέχουν όμως πολύ από το να μετουσιωθούν σε πράξεις και να παράξουν αποτέλεσμα. 

Στην ΕΡΓΟΣΕ για όλα φταίνε οι προηγούμενοι αλλά τώρα θα ξεκινήσουμε. Απομένει να δούμε αν η κατεύθυνση θα είναι στο πλαίσιο των εξαγγελιών για ενοποίηση ή το ζήτημα αυτό με ποδοσφαιρικούς όρους «κάηκε στο ζέσταμα».

Για όλα αυτά χρειάζεται πολιτική βούληση αλλά από ότι όλα δείχνουν μάλλον δεν είναι στην προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Αντίθετα, προτεραιότητα αποτελεί η ικανοποίηση των Ιταλών επενδυτών μην δυσαρεστηθούν και πάρουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και φύγουν.

Αντί για τα δέκα (10) έτη ΥΓΟΣ που προωθούσε η προηγούμενη Κυβέρνηση, η σημερινή προωθεί δεκαπέντε (15) έτη με αποτέλεσμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να λειτουργεί εις βάρος των υπολοίπων ως μια κρατικοδίαιτη εταιρεία.

Πέραν αυτού η σύμβαση των ΥΓΟΣ προβλέπει να αποδίδει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ 17-20 εκατ.ευρώκατ΄έτος στον ΟΣΕ για τα τέλη χρήσης ενώ οι ρήτρες είναι διπλάσιες. Συγχαρητήρια Κύριε Υπουργέ.

Τρία (3) χρόνια μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υλοποίησε το σχέδιο των προηγούμενων, αλλά και αργότερα της ΕΕΣΣΤΥ,αναρωτιόμαστε για τα πολυδιαφημιζόμενα οφέλη που θα έφερνε η ιδιωτικοποίηση.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλε την αγορά από την Ferrovie πέντε (5) τρένωντεχνολογίας προ τριάντα (30) ετών ίδια με το ασημένιο (σάπιο κατ΄εμάς) βέλος που διαφήμιζαν το 2018, αντί του ποσού των 47,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ 45 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν οι Ιταλοί για να αγοράσουν ολόκληρη των ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Αυτό στην πιάτσα λέγεται τριγωνική συναλλαγή μεταξύ Μητρικής και Θυγατρικής. 

Την εμπορική αυτή συναλλαγή οποιοσδήποτε κακοπροαίρετος θα την παρομοίαζε με το δάνειο της Κυβέρνησης Τσολάκογλου που αποτελούσε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει Κυβέρνηση και αντί να φροντίσει να επιστραφούν όπως έταζε μας φόρτωσε Μνημόνια για 99 έτη. 

Οι δε δήθεν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ - που το γνωρίζουν και σιωπούν – αποτελούν τους συνοδοιπόρους του ανωτέρω, στο πλευρό των κατακτητών.

Το μόνο όφελος που είναι ορατό είναι η συμπόρευση των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ με τους ιδιοκτήτες εξυπηρετώντας τα προσωπικά οφέλη.

Φορούν το μανδύα του Δημοκράτη, του Αγωνιστή, του νέου αλλά διαβάζοντας τη μακρά και λαμπρή ιστορία μας το νέο ήταν οι Εφιάλτες και οι προσκυνημένοι. 

Υπέγραψαν μια κατάπτυστη Σ.Σ.Ε. η οποία πέραν της εφαρμογής του Μνημονιακού Νόμου περί παγώματος μισθών εντάσσει τους εργαζόμενους της ΕΕΣΣΤΥ με πλαφόν 60 και 100 ευρώ. Διαχωρίζει παλαιούς με νέους και δημιουργεί 17 μισθολόγια. Αποτέλεσμα αυτού είναι να χάσουν οι εργαζόμενοι έως και 300 ευρώ μηνιαίως τα οποία θα τα απολέσουν και από τη σύνταξή τους. 

Το κυριότερο όμως είναι ο όρος που απαγορεύει στους εργαζόμενους να προσφύγουν προκειμένου να δικαιωθούν.

Η Σ.Σ.Ε. υπεγράφη προκειμένου να νομιμοποιηθεί το αφεντικό γιατί χωρίς την υπογραφή τους δεν θα νομιμοποιούνταν να προβεί σε τέτοιες αθλιότητες.

Όλα αυτά βέβαια, τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο παρακολουθεί ως Πόντιος Πιλάτος τα γεγονότα, παρεμβαίνοντας μόνο όταν κάποιος ενοχλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σπεύδοντας να τον μαλώσει και όποια τυχόν ζημιά της προξενήσουν να τη φορτώσει στο Ελληνικό Δημόσιο που εξ ορισμού οφείλει να διαφυλάσσει. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους ιστορικά η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή γίνονταν πραγματικότητα.

Με την έλευση της νέας χρονιάς σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ και με ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΠΑΣΚ-Σ  -  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου