Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Στην Ελλάδα το "Λευκό βέλος" της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

 
Πάτησε Ελλάδα σήμερα το πρωί το νέο τροχαίο υλικό που θα εισάγει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο σιδηροδρομικό δίκτυο τους επόμενους μήνες. Απο τις αρχές της επόμενης εβδομάδας η πρώτη ομάδα 3 Ελλήνων μηχανοδηγών- πιστοποιημένων εκπαιδευτών ξεκινά
την εκπαίδευση στο νέο τροχαίο υλικό (με προσωπικό τη FS)  και την διαδικασία πιστοποίησης του στο Ελληνικό Σιδηροδρομικό δίκτυο.
Το πρώτο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου ενώ στην συνέχεια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ανακοινώσει την πολιτική της για την αξιοποίηση του νέου συρμού στον άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκης, μια εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει δραστικά -σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων επιδομής (etcs, φωτοσήματα) - την εικόνα των επιβατικών μεταφορών.
Τον συρμό υποδέχτηκε στην Ειδομένη η νέα γενιά μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Βόρεια Ελλάδα και θα ρυμουλκηθεί στην Θεσσαλονίκη με την παρουσία του τεχνικού προσωπικού. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Είναι σίγουρα μια πολύ χαρούμενη είδηση. Αυτήν την "άσπρη" ημέρα για τον Σιδηρόδρομο έτυχε ταυτόχρονα και να χιονίζει.
    Ελπίζω και εύχομαι ο πολύς κόσμος μέσα από την χρήση των νέων τραίνων να αγαπήσει και να στηρίξει περισσότερο τον σιδηρόδρομο στον τόπο μας. Εχω επίσης την γνώμη ότι και το απλό τραίνο, που τηρεί τις ώρες του δρομολογίου, και συνδέει περισσότερες πόλεις της χώρας μας μεταξύ τους (Μακεδονία, Θράκη κλπ,) και που μπορεί να εξασφαλίσει μια ταχύτητα πορείας 100-120 km/h είναι εξ ίσου σπουδαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή