Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

+ΣυνΕξέλιξη : Οι πραγματικοί δημοκράτες δεν φοβούνται τις συνελεύσεις!

 Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Όπως συνηθίζει τα τελευταία 2 χρόνια, η παράταξη της Νέας Έλξης με διαδικτυακό "ποστάρισμα" στα social media στις 1 τα ξημερώματα ανάφερε ότι οι εκπρόσωποι της  δεν θα συμμετάσχουν στην διαδικτυακή ενημέρωση για την νέα ΣΣΕ, για λόγους που

επιβάλλει η ιδεολογία τους!

Θα αναρωτιέστε ποια ιδεολογία είναι αυτή που φοβάται και απαξιώνει τις συνελεύσεις στα Σωματεία. Χωρίς ενδοιασμό η απάντηση είναι μια. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστική παράταξη έχοντας  καταψηφίσει πρόταση της πλειοψηφίας, αρνείται να εξηγήσει στους μηχανοδηγούς τα επιχειρήματα της για αυτήν την απόφαση της  και να τα θέσει στην κρίση τους και σε αντιπαράθεση με την άποψη της πλειοψηφίας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι το Σωματείο λειτουργεί με τρόπο φασιστικό επειδή πραγματοποιεί ενημερωτικές συνελεύσεις!

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι το 2014 έχοντας υποστεί ΔΙΠΛΗ μείωση (25+25%) στις αποδοχές μας και παρά την απαίτηση τότε δεκάδων μηχανοδηγών , που στην συνέχεια ανέτρεψαν το συσχετισμό δυνάμεων εντός του Σωματείου μας, η Νέα Έλξη είχε αρνηθεί την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων για να συζητηθούν ακόμα και τα αιτήματα μας και αναγκάζοντας τους να καταθέσουν γραπτώς αίτημα για την διεξαγωγή τους βάση των όσων προβλέπει το Καταστατικό. Η Νέα Έλξη ως απάντηση τότε έσπευσε να επικυρώσει την τότε ΣΣΕ βάζοντας ταφόπλακα στις διεκδικήσεις όλων των μηχανοδηγών.

Οι εκπρόσωποι της Νέας Έλξης φοβούνται τις συνελεύσεις, όπως φοβούνται οι φασίστες τις δημοκρατικές και διάφανες διαδικασίες. Δεν έχουν επιχειρήματα και καταφεύγουν στις άναρθρες κραυγές.

Για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ είχε εξουσιοδοτηθεί το Προεδρείο του Σωματείου σε προηγούμενη συνεδρίαση, τα πάντα ειπώθηκαν στην ανοικτή συνεδρίαση του ΣτΑ τον Δεκέμβριο, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ έγινε ψηφοφορία και συμφωνήθηκε η έγκριση της με αυξημένη πλειοψηφία (8/3).

Αποκορύφωμα της σκοτεινής αντίληψης που διακατέχει τους εκπροσώπους της, είναι η πλαστογραφία υπογραφής μηχανοδηγού που διέπραξαν στελέχη της τον Δεκέμβρη και που μέχρι σήμερα δεν έχει το θάρρος να καταδικάσει η παράταξη τους.

Κόπτονται τάχα για τον κλάδο, όταν ο εκπρόσωπος τους είχε αποχωρήσει από την διαπραγμάτευση εδώ και 3 μήνες και φανερά επένδυαν στο ναυάγιο των συζητήσεων.  Μάλιστα προκαλούσαν διαρκώς, λέγοντας στην συνεδρίαση του ΣτΑ επί λέξη, ότι θα μας «πάνε μέχρι τέλους». Εκφράσεις σκοτεινές, που δεν τρόμαξαν ποτέ κανένα από εμάς.

 

Το μόνο που είναι βέβαιο σήμερα, είναι ότι στις 30 Δεκεμβρίου το τέλος ήρθε για όσους επένδυαν στο αδιέξοδο με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Θυμίζουμε ότι  ΔΗΜΟΣΙΑ με ανακοίνωση η Νέα Έλξη ανέφερε ότι είχε  ζητήσει το πάγωμα των όρων της υφιστάμενης ΣΣΕ για το 2021 λόγω της κρίσης της πανδημίας. Τι ακριβώς λοιπόν καταγγέλουν σήμερα οι εκπρόσωποι της, εκτός από τον ίδιο τους τον εαυτό. Για αυτό και δεν επιθυμούσαν  τις ενημερωτικές συνελεύσεις. Ξέρουν ότι σε αυτές υπάρχει αντίλογος και τρέμουν κάθε δημοκρατική διαδικασία διαλόγου.

Αντίστοιχα κανείς από εμάς δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις της Νέας Έλξης, ότι τάχα δεν θα έβγαιναν μηχανοδηγοί σε αναστολή σύμβαση εργασίας ή εκ περιτροπής εργασία. Τα ίδια μας λέγανε και το 2012 και το 2013 και το 2014 και σήμερα διεκδικούμε στα δικαστήρια την επιστροφή παράνομων μειώσεων που υπέστη ο κλάδος μας, μειώσεων που άγγιζαν το 45% των αποδοχών μας. Είχαν τάχα διαβεβαιώσεις τότε ότι θα εξαιρεθούμε από τις μειώσεις και τελικά τις πληρώσαμε ακριβά και πρώτοι ως κλάδος!

Τα ίδια μας λέγανε και στο ΣτΑ τον Δεκέμβριο του 2019 ότι τάχα οι θέσεις εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι διασφαλισμένες (είχαν διαβεβαιώσεις) και μετά από 4 μήνες, 100 νέοι τεχνίτες είδαν τις συμβάσεις εργασίας τους να μην ανανεώνονται λόγω της πανδημίας.  

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αν η Νέα Έλξη είχε την ευθύνη στο Σωματείο μας, εδώ και 6 μήνες θα είμαστε σε αναστολή και θα αμειβόμαστε με το βοήθημα των 534 Ευρώ το μήνα.

Στις  διαβεβαιώσεις και μεγαλοστομίες οι μηχανοδηγοί έχουν αναπτύξει αντισώματα εδώ και χρόνια, καθώς  ανέτρεψαν τις πλειοψηφίες που απαξίωναν συνειδητά τον κλάδο μας.

Σήμερα ΟΛΟΙ αισθανόμαστε ΑΣΦΑΛΕΙΣ και ΟΛΟΙ  οι μηχανοδηγοί έχουμε την ψυχική ηρεμία ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ  ότι δεν θα ανατραπεί ο οικογενειακός προϋπολογισμός μας τα επόμενα 2 χρόνια. Γιατί αναγκάσαμε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αποδεχτεί αυτόν τον όρο. Γραπτώς.

Scripta manent  όπως αναφέρει και η παροιμία.(Tα γραπτά μένουν. )

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε με τους εκπροσώπους της  Νέας Έλξης.

Στα 55 και πλέον χρόνια λειτουργίας της ΠΕΠΕ, ουδέποτε υπήρξε χειρότερη «αντιπολίτευση». Και ουδέποτε υπήρξε παράταξη που να αρνηθεί την συμμετοχή της σε συνελεύσεις.

Η μόνη περίοδος που οι συνελεύσεις ήταν απαγορευμένες για λόγους «ιδεολογίας», ήταν αυτή της επταετίας 1967-1974 όταν είχε μπεί στο γύψο κάθε ατομική ελευθερία καθώς  και η συνδικαλιστική δράση.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει εύκολα τα συμπεράσματα του.

+ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Υ.Γ. Κανένας όρος στην ΣΣΕ δεν απαγορεύει την δικαστική διεκδίκηση για κανένα εργαζόμενο. Εξηγήθηκαν τα πάντα στην σημερινή ενημέρωση του Σωματείου μας,  όπου συμμετείχαν πάνω από 80 μηχανοδηγοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου