Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Επιστολή του Ν. Γιαλινάκη μηχανοδηγού ΜΑΙ στο στέκι της έλξης

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου μηχανοδηγού απο το ΜΑΙ, Νίκου Γιαλινάκη.
Επιτέλους έστω και αργά,καλώς ή κακώς,βγήκανε στην επιφάνεια τα ηχητικά πρακτικά των συνελεύσεων του Δ.Σ.της Π.Ε.Π.Ε. Κακώς γιατί θα τα μάθουν όλοι τι γίνεται εκεί μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων , καλώς γιατί επιτέλους εμείς οι υπόλοιποι μηχανοδηγοί θα μπορέσουμε να

ακούσουμε τι συζητιέται ,μιας και δεν είναι εύκολο να παραβρεθούμε σαν απλοί παρατηρητές , και να ακούσουμε με τα ίδια μας τα αυτιά τι λένε και τι ξελένε , γιατί ο καθένας τα λέει όπως αυτόν τον συμφέρει όταν τελειώσει το διοικητικό συμβούλιο , και τα γράφει όπως αυτόν τον συμφέρει στο δικό του μπλόγκ.

Τώρα θα τα ακούμε ,χωρίς καμία παρερμηνεία , και χωρίς καμία παραποίηση , γιατί πολύ απλά είναι ηχογραφημένα λόγια , και όχι χαρτιά , που εύκολα μπορούν να παραποιηθούν από κάποιους καλοθελητές , όπως ακούστηκε στην περίπτωση του θέματος διάσπασης των MLW , που είχε σαν αποτέλεσμα την εκτός υπηρεσίας δύο συναδέλφων .
Τα στεγάνα έσπασαν ,γιατί κάποιοι το προκάλεσαν ,θελημένα 'η όχι .Ας προσέχατε κύριοι ,εσείς το προκαλέσατε αυτό το φαινόμενο.Τώρα όσο και να προσπαθείτε να τα μπαλώσετε , είναι πλέον αργά.
Ο μηχανοδηγός , που βρίσκεται σε κάθε άκρη της Ελλάδος , απαιτεί να μαθαίνει τι , πως - ποιος , με ποιον τρόπο έγιναν οι όποιες προτάσεις , που θα του καθορίσουν το εργασιακό βίο του.Βλέπω όμως ότι  πείραξε πολύ που βγήκαν στην φόρα όλα αυτά .
Ε κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει και αυτό .
Για να μην σας κουράζω και πολύ , θα ήθελα να πω  στον συνάδελφο Θανασιά ,συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ , ότι οι εξετάσεις τελειώσαν ,και ότι έχει περάσει επιτυχώς , θα ξαναείναι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ,ας σταματήσει πια να κατηγορεί και να χλευάζει τον κάθε συνάδελφο με την πρώτη ευκαιρία επειδή  ξέρει ότι δεν έχει πάρει την ψήφο του.

Εχουμε πολλά χρόνια ακόμα μπροστά μας , ας κάνει και λίγο κράτη .
Και τελος , επειδή δεν είμαι ούτε ανώνυμος , ούτε διπρόσωπος , και ούτε θα τα σβήσω όλα αυτά που λέω μόλις ξεσπάσει κάποια καταιγίδα ,όπως συνηθίζεται να γίνεται από κάποιους που ντρέπονται να πουν ποιοι είναι , θα γράψω και στον επίλογο και το ονομά μου, γιατί πολύ απλά ,δεν ντρέπομαι να πω ποιος είμαι . 

Ευχαριστώ Το Στέκι Της Ελξης , που φρόντισε να βγάλει στην επιφάνεια τα πρακτικά .

ΓΙΑΛΙΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΧ/ΓΟς Μ.Α.Ι. 

2 σχόλια:

  1. Συναδελφοι δεν ειμαι μηχανοδηγος αλλα ξεχνάτε κατι σημαντικό.Τις αποφάσεις για τις εργασιακές συνθήκες δεν τις παίρνει ούτε το σωματείο των μηχανοδηγών ουτε ο προεδρός του αλλά η διοίκηση.Καλή η ενδοσυνδικαλιστική αντιπολίτευση αλλά μην χάνουμε στο τέλος τον στόχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε συνάδελφε,όταν όμως πάει η πλειοψηφία του σωματείου,και λεεί στον διευθύνοντα,πάρε εσύ τις δουλειές,και εμείς είμαστε εδώ,τότε τι είναι αυτό το πράγμα?Πως λέγετε?Μήπως συνδιοίκηση?Και ας σταματήσει επιτέλους η πιπίλα της αντιπολίτευσης,μόλις τολμήσει να εκφέρει κάποιος μία αντίθετη άποψη,από αυτή που θέλει να ακούει ο πρόεδρος,και η ίδια η διοίκηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή