Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ: Πλησιάζουν στο μεγάλο συμβιβασμό προς όφελος του σιδηροδρόμου

ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, μετά από… χιλιάδες αντεγκλήσεις, δείχνουν να φτάνουν στο μεγάλο συμβιβασμό.Έως τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει υπογραφεί η μεταξύ τους δι-εταιρική σύμβαση, η οποία ορίζει τα ακόλουθα:

-Την ανάθεση, από τον ΟΣΕ στην ΕΡΓΟΣΕ, την παροχή υπηρεσιών προς τον ΟΣΕ,
-Τους τρόπους εκτέλεσης των σιδηροδρομικών έργων,
-Τη χρηματοδότηση των δαπανών της ΕΡΓΟΣΕ,
-Υποχρεώσεις της ΕΡΓΟΣΕ,
-Υποχρεώσεις του ΟΣΕ,
-Μηχανισμό παρακολούθησης των έργων.
Ελπίδα των σιδηροδρομικών (και όχι μόνο) αποτελεί η άρση των αντιπαλοτήτων και η επίτευξη ενός επωφελούς συμβιβασμού, με στόχο την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν.
«Το μεγάλο πρόβλημα του σιδηροδρόμου είναι η σαλαμοποίησή του. Ο όμιλος του ΟΣΕ δεν θα έπρεπε να ήταν χωρισμένος», επισημαίνουν σιδηροδρομικοί. 
Metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου