Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Προειδοποιητικη σταση εργασίας από την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δημοσιεύουμε το εξώδικο της ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη προειδοποιητικη σταση εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη
Η τραγική αδιαφορία που έχετε επιδείξει και εξακολουθείτε να επιδεικνύετε για τα μέτρα ασφαλείας που είναι αναγκαία στον σιδηρόδρομο, οδήγησε - σε χρονικό διάστημα μόλις 4 μηνών - σε νέο επεισόδιο βιαιοπραγίας σε βάρος συναδέλφου μας -

ελέγκτριας που εκτελούσε τα καθήκοντά της την 17-11-2015 επί της αμαξοστοιχίας 4407 στην γραμμή Κιάτο - Αεροδρόμιο με θύτη επιβάτη, ο οποίος ανήλθε στον συρμό χωρίς εισιτήριο και κατά την αποβίβασή του γρονθοκόπησε την συνάδελφό μας, προκαλώντας της σοβαρές βλάβες στα άκρα της. 

Η πρότασή της Διοίκησης για την παρουσία ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ομαλή και κυρίως ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων μας, αλλά και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού,  στην οποία αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε ελλείψει έτερης,  δεν υλοποιήθηκε, κανένα βήμα δεν έγινε προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, κανένα μέτρο ασφαλείας δεν λήφθηκε, αλλά αντίθετα η εταιρεία κατά την προσφιλή της τακτική δεν φρόντισε καν να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για τα εν λόγω περιστατικά. Στον απόηχο όλων αυτών  ο  αρμόδιος Υφυπουργός τηρεί σιγήν ιχθύος και μόλις προ ολίγων ωρών δέχθηκε να συζητήσει με το Προεδρείο της Ενώσεώς μας.
Επειδή η αγανάκτησή μας έχει περάσει πλέον το όριο του ανεκτού.
Επειδή αρνούμεθα πλέον να φοβούμεθα να εργασθούμε.
Επειδή αρνούμεθα πλέον να διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.
Επειδή οι συνθήκες της εργασίας μας δεν μας παρέχουν πλέον καμία ασφάλεια. 
Επειδή σας είχαμε ειδοποιήσει και επιστήσει εγκαίρως την προσοχή με την από 29-07-2015 Εξώδικη Διαμαρτυρία - Δήλωσή μας, η οποία σας επιδόθηκε νόμιμα. 
Επειδή ουδέν πράξατε μέχρι σήμερα.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την παντελή αδιαφορία και αδράνειά σας, 
Προβαίνουμε σε προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας του συνόλου του προσωπικού μας, πλην αυτού που απασχολείται στις αρτηριακές γραμμές, την Τετάρτη 25-11-2015 και από ώρα 21.00 έως ώρα 00.00.
Τονίζουμε, ότι οι κινητοποιήσεις μας θα είναι κλιμακούμενες και της προειδοποιητικής στάσης θα ακολουθήσουν άλλες, αφορώσες στο σύνολο του προσωπικού, και θα εξαρτηθούν από την εύλογη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου