Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Δυσλειτουργίες στις εμπορικές αμαξοστοιχίες στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα

Προβλήματα στις διελεύσεις εμπορικών αμαξοστοιχιών έχει δημιουργήσει, τις τελευταίες ημέρες, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, η κατάληψη σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες.  

Με επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς & Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος (ΣΥΝΔΔΕ&L)ζητά την άμεση αποκατάσταση της κυκλοφορίας, σημειώνοντας ότι «οι εταιρείες του κλάδου έχουν υπογράψει εμπορικά συμβόλαια, στα οποία περιλαμβάνονται αυστηροί όροι και ρήτρες για τον χρόνο των δρομολογίων, παραλαβών, αφίξεων κλπ. και σε περίπτωση μη τήρησης αυτών, τίθεται θέμα αξιοπιστίας, όχι μόνο των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και αρνητικών σχολίων για την δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας των σχετικών αρχών, που οφείλουν να υποστηρίζουν τις όποιες προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας».
Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην σιδηροδρομική μεταφορά, επισημαίνεται από τον ΣΥΝΔΔΕ&L, αφενός δίνουν ανάσα πνοής στην οικονομία της χώρας, αφετέρου αποτελούν πόλο έλξης επιπλέον μεταφορικού έργου, αφού οι αντισυμβαλλόμενοι είναι διεθνείς επιχειρήσεις, με προοπτικές σοβαρών οικονομικών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Συνδέσμου, χθες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε περιορισμό κυκλοφορίας, δηλώνοντας και επίσημα την αδυναμία στήριξης του εν λόγω έργου, κάτω από τις υφιστάμενες προϋποθέσεις.
Ο ΣΥΝΔΔΕ&L, όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Βασ. Μπαρμπαγιάννης και ο αντιπρόεδρος Θωμάς Αρβανίτης, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του υπουργού Χρ. Σπίρτζη, έτσι ώστε να βρεθεί λύση και να απελευθερωθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, οι οποίες, μέχρι σήμερα, συμβάλλουν αποκλειστικά και μόνο στην θετική προβολή των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει η χώρα μας, έναντι άλλων γειτονικών εναλλακτικών.
Metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου