Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τι συζητήθηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Ενημέρωση για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα.

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες που θα γίνουν οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις.Απορία προκάλεσε το γεγονός του ότι 
υπήρξε μεγάλη κουβέντα για το αν οι συνελεύσεις θα έπρεπε να γίνουν σε όλα τα μηχανοστάσια αλλά και για το τι -όπως είπαν κάποιοι - θα ειπωθεί και κυρίως τι θα αποφασιστεί σε αυτές!

Όπως ειπώθηκε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου όλοι οι μηχανοδηγοί πρέπει να ενημερωθούν και να συναποφασίσουν για το μέλλον καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και μέχρι στιγμής δεν είναι ικανοποιητικές για κανέναν αφού η ΣΣΕ δεν προχωράει και η ιδιωτικοποίηση τρέχει και κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει.

Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε όλες τις έδρες και οι ημερομηνίες είναι 

Αλεξανδρούπολη  Τρίτη 1/12  στις 17:00
  Τετάρτη 2/12 Δράμα στις 11:00 και Θεσσαλονίκη στις 18:00 με στάση εργασίας από 17:00-22:00 στα τοπικά και εμπορικά δρομολόγια.(θα κυκλοφορήσουν μόνο τα αρτηριακά)
 Πέμπτη 3/12 Βόλο 11:00 και Λάρισα 18:00
 Παρασκευή 4/12 Λιανοκλάδι 9:00
Σάββατο 5/12 Πάτρα 11:00 και Κιάτο 18:00
Δευτέρα 7/12 Αθήνα 17:00 με στάση εργασίας 17:00-22:00 στα τοπικά και εμπορικά δρομολόγια.(θα κυκλοφορήσουν μόνο τα αρτηριακά)

Το Συμβούλιο Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.Την προηγούμενη μέρα θα συνεδριάσει το Δ.Σ.
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εκδήκλωση της ΠΕΠΕ για τα 50 χρόνια απο την ίδρυση του Σωματείου μας. Η πρόταση που έγινε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου και έγινε δεκτή ομόφωνα είναι να προσκληθούν όλοι οι μηχανοδηγοί και οι συνταξιούχοι και να τιμηθούν απο την ΠΕΠΕ για την προσφορά τους στον κλάδο, όσοι έχουν διατελέσει μέλη του Προεδρείου του Σωματείου και  έχουν αποσυρθεί
Το Σωματείο θα καλύψει οικονομικά μέρος της εκδήλωσης, ενώ έγινε ομόφωνα δεκτή και η πρόταση του Γ.Γραμματέα για να απευθυνθεί πρόσκληση και προς τον Πρόεδρο της ALE για να παραστεί στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια απο την ίδρυση της ΠΕΠΕ.

Για τα τρέχοντα θέματα έγινε ενημέρωση απο τον Πρόεδρο που ανέφερε ότι 

  • Για το Οργανόγραμμα η ΠΕΠΕ δεν δέχεται καμία αλλαγή στις έδρες και στον αριθμό των συναδέλφων που απασχολούνται σε αυτές.Ωστόσο προσπάθειες πολλαπλασιασμού των θέσεων όπου κρίνεται αναγκαίο (π.χ. επαναφορά του θεσμού των ΜΕΚ ή τμήματα ελέγχου ταινιών) θα πρέπει να είναι στα αιτήματα του Σωματείου μας. Το αυτοδιοίκητο παραμένει ως αίτημα.
  • Για την ΣΣΕ είπε πως δεν προχωρά ικανοποιητικά το θέμα της διαπραγμάτευσης και θα συζητηθεί στις συνελεύσεις η στρατηγική της ΠΕΠΕ στο εξής.Η ΠΕΠΕ την προηγούμενη Παρασκευή έστειλε επιστολή στην ΠΟΣ η οποία ανέφερε τα παρακάτω αιτήματα : 1.Το προσωπικό έλξης που διαπιστωμένα αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας που δεν του επιτρέπει να απασχολείτε στα κύρια καθήκοντα του, αυτοδίκαια τοποθετείτε σε διοικητική θέση του κλάδου (ή άλλη) χωρίς να απωλέσει κανένα μέρος των τακτικών του αποδοχών.2.Καταβάλετε σε όλο το προσωπικό έλξης επίδομα ευθύνης 150 Ευρώ. (χωρίς να απαιτείται καμία Νομοθετική Ρύθμιση).3.Αναπροσαρμογή στην ημερήσια χιλιομετρική αποζημίωση λόγω αύξησης δραστηριοτήτων 4.Διατήρηση στην κάλυψη της ιδιωτικής ασφάλισης με συμμετοχή του προσωπικού 5.Προσαύξηση κατά 30% για την 6η μέρα εργασίας και άμεση καταβολή των 10 Ευρώ της επιστροφής απο διανυκτέρευση
  • Στα πλαίσια της ενημέρωσης των ενεργειών της ALE στις Βρυξέλλες, ειπώθηκε ότι όπως γράφτηκε και στην επιστολή προς την ALE το Σεπτέμβριο,πρόθεση της ΠΕΠΕ είναι να λυθούν με θεσμικό τρόπο τα θέματα γύρω απο τις ώρες μηχανοδήγησης,ξεκούρασης κτλπ. Το επόμενο διάστημα και μόλις κλείσει το θέμα με τις Διοικήσεις το Σωματείο θα κινηθεί και για αυτό το ζήτημα.
  • Για το ασφαλιστικό γίνεται προσπάθεια για συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας και συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς για κοινές δράσεις.
  • Οι αγωγές για το 25% και επικίνδυνο προχωρούν καθώς υπογράφονται τα εργολαβικά απο όλους τους συναδέλφους.
  • Έγινε αποτίμηση της συνάντησης με τον κ. Σγουρίδη,η οποία ήταν στο ίδιο κλίμα με όλες τις προηγούμενες.Το Σωματείο έθεσε επί τάπητος ΟΛΑ τα ζητήματα.
  • Θα γίνει συνάντηση με τον κ.Παπαδημητρίου για το θέμα του ασφαλιστικού καθεστώτος εν όψει ιδιωτικοποίησης,αλλά και για άλλα τρέχοντα θέματα.

Στην συνάντηση παρέστη και ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ που δεν απάντησε σε κανένα απο τα ερωτήματα που του απηύθυνε ο  Γενικός Γραμματέας του Σωματείου για τα αποτελέσματα των ενεργειών του στο ΣΕΠΕ (για το γεύμα στο Capsis).
Στην ουσία δεν πέτυχε τίποτα η ΑΣΚΕ τόνισε ο Γ.Γραμματέας και κανείς δεν έγινε σοφότερος διαβάζοντας  το αποτέλεσμα της καταγγελίας.  Μόνο να δώσει... περισσότερα επιχειρήματα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατάφερε η ΑΣΚΕ ειπώθηκε χωρίς φυσικά να πεί απολύτως τίποτα ο εκπρόσωπος της. (τα πρακτικά υπάρχουν).
Κουβέντα και όταν   ο Πρόεδρος του θύμισε ότι παρότι του είχε τονιστεί (και σε συνεδρίαση του ΔΣ στην οποία ήταν παρών)ότι η ΠΕΠΕ θα βοηθούσε, ο ίδιος δεν ζήτησε ποτέ την συνδρομή του Σωματείου και τελικά υπέστη μια συντριπτική ήττα στο ΣΕΠΕ, ήττα που μπορεί να στοιχίσει στο μέλλον σε όλους τους μηχανοδηγούς. Και μάλιστα είναι απαράδεκτο η ΑΣΚΕ   μετά να βγαίνει και να κατηγορεί το Σωματείο ότι δεν ασχολήθηκε για το θέμα !!!
Κουβέντα απο την ΑΣΚΕ και για το θέμα των διανυκτερεύσεων και του πλαφόν.... 
Κάποια ψελίσματα μόνο για ...αγωγές που θα κάνει η ΑΣΚΕ στο μέλλον για ένα θέμα που πιθανότατα έκαψε απο την βιασύνη της, η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα η αποστροφή που ακούστηκε, ότι το γεύμα θα το πέρνουν ή όλοι ή κανένας.

Είναι προφανές πλέον ότι σκοπός κάποιων ήταν να μην το πέρνει κανείς για να κατηγορηθεί η...κακή ηγεσία της ΠΕΠΕ που το κέρδισε και άνοιξε τον δρόμο για να το πάρουν όλοι οι μηχανοδηγοί στην συνέχεια.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε ότι το θέμα θα γίνει προσπάθεια να μπεί στην νέα σύμβαση με το Capsis.
Τέλος θα γίνει επιστολή απο κοινού με τηνν ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα των υπνωτηρίων στο Λιανοκλάδι.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου