Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

To εξώδικο της ΠΕΠΕ για τις στάσεις εργασίας στις συνελεύσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 20η Νοεμβρίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση δύο 5ωρων στάσεων εργασίας
η πρώτη την Τετάρτη 02-12-2015 από ώρα 17.00μ.μ. έως ώρα 22.00 μ.μ. του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, και την Δευτέρα 07-12-2015 από ώρα 17.00μ.μ. έως ώρα 22.00 μ.μ. του προσωπικού που απασχολείται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και στο Μηχανοστάσιο Α.Ι. Ρέντη, με εξαίρεση του προσωπικού που εμπλέκεται στην κυκλοφορία των επιβατικών αρτηριακών τρένων και  γραμμών (Δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα).
Κατά τον χρόνο των ανωτέρω στάσεων εργασίας θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις του προσωπικού μας, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στα ζητήματα της επικείμενης πώλησης της "ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.", αλλά και των διαπραγματεύσεων για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι οποίες "φρενάρισαν" και πάλι, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και κάθε άλλη μορφή αγώνα.
Δεν υπαναχωρούμε ούτε βήμα από τα πάγια αιτήματά μας για την πρόσληψη προσωπικού, την επιστροφή των μεταταχθέντων εργαζομένων, αλλά και την επαναφορά καταργηθέντων δρομολογίων. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν διαπραγματευόμαστε τον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα του σιδηροδρόμου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος εξυπηρετεί ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους και μιας αμφιλεγόμενης πολιτικής που στόχο έχει την πλήρη κατάργηση κάθε εργασιακού, ασφαλιστικού και οικονομικού δικαιώματος  μας και μόνον. 

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2015
      Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας  

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                             ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου