Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Τι συμβαίνει σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης με τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων είναι στο ΤΑΠ-ΟΤΕ;

Ένα πολύ σοβαρό θέμα αναδείχτηκε στην σημερινή Παννελαδική Συνδιάσκεψη του Δικτύου Σιδηροδρομικών (στην οποία έδωσαν το παρών δεκάδες συνάδελφοι).
Ο έγκριτος εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου είπε ότι 
στα ειδικά Ταμεία ασφαλίζονται μόνο οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ.

Είναι ξεκάθαρο ότι εφόσον ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ ιδιωτικοποιηθούν,οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπαχθούν- αν δεν υπάρξει κάποια πρόβλεψη- ως μισθωτοί πλέον, στο ΙΚΑ.

Είναι προφανές τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα βολεύει και τον νέο ιδιοκτήτη,αφού οι εργοδοτικές εισφορές είναι πολύ υψηλότερες στο ΤΑΠ-ΟΤΕ απο αυτές του ΙΚΑ.
Αυτό όμως για τους εργαζόμενους σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ θα επιφέρει ραγδαίες επιπτώσεις στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και άμεσες μειώσεις στις συντάξεις.
Το θέμα δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να επιλυθεί με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει πρόβλεψη στις συμβάσεις αγοράς (αν αυτές τελικά υλοποιηθούν).
Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν και για το Ταμείο Πρόνοιας και άλλες πτυχές του ασφαλιστικού και πως θα επηρεαστούν οι συνάδελφοι που είναι ασφαλισμένοι στα Ειδικά Ταμεία μετά την ιδιωτικοποίηση.

Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ο έγκριτος εργατολόγος ανέφερε τους εργαζόμενους στην Αγροτική που μετά την πώληση της Τράπεζας έχασαν όλα τα δικαιώματα τους,αφού δεν συνεχίστηκε η ασφάλιση στο ειδικό Ταμείο που υπήρχε.

Είναι ένα θέμα που αναμφίβολα καίει όλους τους εργαζόμενους σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ και η Ομοσπονδία αλλά και το Σωματείο μας θα πρέπει να το εξερευνήσουν άμεσα.
Για τα υπόλοιπα που ανέφερε για το ασφαλιστικό τόσο ο κ. Τεμπονέρας, όσο ο κ. Μητρόπουλος θα κάνουμε ξεχωριστή ανάρτηση καθώς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων,πολλά ερωτήματα που τέθηκαν και απαντήθηκαν σε μια κουβέντα που διήρκεσε 2 ώρες!
Και ίσως επιτέλους τέτοιες ενέργειες σαν την σημερινή να πρέπει να γίνουν απο το Οργανωμένο Συνδικάτο.

Η μόνη λύση είναι ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τόνισαν όλοι οι ομιλητές.
Ιδιωτικοποίηση που κάποιοι ακόμα και σήμερα κάποιοι επιμένουν να παρουσιάζουν προοπτική για τον σιδηρόδρομο.
Προφανώς και δεν γνωρίζουν όλες τις επιπτώσεις της...

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου