Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Κατάθεση στεφάνου απο την ΠΟΣ - Ανακοινώσεις απο Σωματεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κανείς δεν ξεχνά - Τίποτα δεν ξεχνιέται
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ Καραδήμας Χάρης μαζί με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του χώρου κατέθεσαν στεφάνι για την επέτειο του Πολυτεχνείου.Λάβαμε και δημοσιεύουμε Δελτία Τύπου απο ΠΕΣΟΣΕ, Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος και Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου για την σημερινή επέτειο.Διαβάστε : 


           
Δελτίο Τύπου απο ΠΕΣΟΣΕ 

   Γιορτάζουμε και τιμάμε το Πολυτεχνείο.  Για εμάς δεν είναι γιορτή αλλά παράδειγμα προς μίμηση  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ.
             Το σύνθημα τότε ‹‹ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ››  σήμερα συμπληρώνεται ‹‹ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΙΣΟΤΗΤΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ››.
            Αυτοί ΠΑΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ σε πιο αντίξοες συνθήκες και το πέτυχαν. Εμείς σήμερα έχουμε  καθήκον ατομικό και συλλογικό για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που εκπορεύεται από το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΟΜΠΥ και εφαρμόζεται από τους υπηρέτες του σε όλα τα επίπεδα.

  

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ
                        
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
               Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας  
       

      ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

Δελτίο Τύπου απο Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος 


       Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου βρίσκει τη χώρα παγιδευμένη στα παλιά και τα καινούρια αδιέξοδα που οι τοπικοί διαχειριστές χτίζουν, άλλοτε ενεργητικά άλλοτε και παθητικά.
       Ο λαός ακόμα πιο σκλαβωμένος και με διαψευσμένες προσδοκίες, βρίσκεται σε βασανιστική αναζήτηση νοήματος και διαδρομών, απ’ το μηδέν, για να αντιμετωπίσει το σήμερα και να ονειρευτεί ένα αύριο αλλιώτικο.
      Απ’ τη μια κλίμα παρακμής και κατάρρευσης, , «νόμος υπέρτατος» η συστηματική παραβίαση του Συντάγματος, η ατιμωρησία των οικονομικά ισχυρών που ζουν σε βάρος της χώρας και του λαού μεθοδεύοντας τον αποπροσανατολισμό, την τρομοκράτηση, τον ευνουχισμό του. Με  μια κυβέρνηση που έχει αποδεχτεί πως τον τόπο διαφεντεύουν οι επικυρίαρχοι.. Κι όλα αυτά μεσούσης της γεωπολιτικής αποσταθεροποίησης και ρευστότητας στην ευρύτερη περιοχή μας  που διαμελίζεται και ξαναμοιράζεται με τους ανθρώπους της, τις ιστορίες της, και τους πολιτισμούς της αναλώσιμους.
      Απ’ την άλλη το πνεύμα αντίστασης, αυτοθυσίας και αλληλεγγύης του λαού μας.  Με τα πάνω και τα κάτω του .  Με τις ασυνέχειες και τις αδυναμίες του, κόντρα στα «ιδεώδη» των «πολιτισμένων» διεθνών τρομοκρατών - αλλά και στις ελιτίστικες αυταρέσκειες των λογής «ειδικών της αλληλεγγύης», άμισθων και έμμισθων.
       Η αυθόρμητη προσφορά στους πρόσφυγες που φτάνουν ζωντανοί στη χώρα μας, τα ψυχικά κουράγια ενός λαού χιλιοπροδομένου, που βαστιέται απ’ τις πολιτισμικές αποσκευές του κι αντλεί ό,τι ωραίο κι ανθρώπινο υπάρχει σ’ αυτές, μες στο έρημο υπαρξιακό τοπίο που δημιουργεί  ο άσπλαχνος, ρηχός και κομπλεξικός «υλιστικός πολιτισμός  » των τελευταίων 40 χρόνων.

Απ’ το 1973 τόσα άλλαξαν, τόσα μένουν ίδια.

      Οι αγώνες των τμημάτων του ελληνικού λαού, με πρωτοπόρα τη νεολαία, που με επίκεντρο την εξέγερση του Πολυτεχνείου οραματίστηκαν τη ζωή τους σε μια χώρα αλλαγμένη, ανεξάρτητη και με τον λαό κυρίαρχο δεν δικαιώθηκαν. Η ελευθερία είναι αποκλειστικό προνόμιο των «αγορών» και των απολογητών τους.         Η παιδεία είναι αυτών τις «αξίες» των οποίων εξυπηρετεί.
Συμμετέχουμε και φέτος στις εκδηλώσεις και τις πορείες της επετείου του Πολυτεχνείου.

      Ο αγώνας συνεχίζεται, στόμα με στόμα, χέρι με χέρι, πορεία παρελθόν-παρόν- μέλλον.  
       Είναι κομμάτι αυτής της μεγάλης ανθρώπινης σύναξης, που αφήνει τα αποτυπώματά της σε χώματα πονεμένα παλεύοντας για έναν καλύτερο κόσμο. 
   
 ΤΟ Δ.Σ   Σ.Σ.Β.Ε

Δελτίο Τύπου απο το Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Σωματείο μας ΤΙΜΑ αυτούς που με το αίμα τους έγραφαν τις λέξεις «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Αυτούς που εξεγέρθηκαν το 1973 ενάντια στην αμερικανονατοική, φασιστική δικτατορία. Οι στόχοι, τα οράματα και οι πολιτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική οργάνωση και δράση σήμερα ενάντια στη νέα επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών που εκπροσωπούν, κόντρα στο νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κόντρα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους των ιδιωτικοποιήσεων στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος, τη φοροληστεία, στους σχεδιασμούς για ομαδικές απολύσεις.
Να δυναμώσουμε τη δράση μας με οδηγό τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και μαζί με τους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους εργάτες, φοιτητές , ανέργους να δώσουμε τη μάχη για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.
Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας. 
Συνεχίζουμε τον αγώνα τους.
Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου. Σας καλούμε να πάρετε μέρος στο συλλαλητήριο. 
  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                             ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου