Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Άσωτος Ιος : " Άνευ τίτλου"

Ο Άσωτος Ιός της έλξης επιστρέφει με ένα κείμενο για την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Διαβάζουμε : 
Το έχω πει και άλλη φορά ότι το σωματείο των μηχανοδηγών από το 2015 και μετά παρα τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν τακτικές,ιδεολογικές ή στρατηγικές κινείται δυναμικά.Αυτό είναι κάτι που
το βλέπουν και το καταλαβαίνουν όλοι είτε το παραδέχονται είτε όχι.

Η ρηξικέλευθη συνδικαλιστική κίνηση υπογραφής συμφωνίας μεταξύ ΠΕΠΕ και διοίκησης Tραινοσε, πάρα τις όποιες επί μέρους διαφωνίες -ακόμα και από μένα- και πάρα τους κίνδυνους που μπορούν να υπάρχουν (και υπάρχουν), προσδίδει μεγαλύτερη δυναμική στο σωματείο και επί της ουσίας διευθετεί και χρόνια μεσαιωνικά ζητήματα για τον εργαζόμενο στην έλξη.
Είναι πλέον φανερό ότι αυτή η κίνηση έχει  ευρύτατη αποδοχή από τους εργαζόμενους.
Οι πανηγυρισμοί και οι γιορτές παρόλα αυτά ποτέ δεν μ άρεσαν κι έχω παρεξηγηθεί πολλές φορές για αυτό.Μ αρέσει να βλέπω και να στοχεύω παρακάτω.Είναι η κατάρα μου.
Γι αυτό και πάρα τις επί μέρους διαφωνίες που έχω προσπάθησα να δω την επόμενη ήμερα και την επόμενη κίνηση της ΠΕΠΕ.
Η άποψη που εξέφρασα και στην συνέλευση των μηχανοδηγών είναι ότι όλα τα σημαντικά σημεία της συμφωνίας αυτής θα πρέπει να γι νουν στόχευση του σωματείου να θεσμοθετηθούν κι έτσι να πάρουν μόνιμο χαρακτήρα.
Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την εισαγωγή κάποιων στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της εταιρείας ,είτε με την εισαγωγή άλλων στην συλλογική σύμβαση εργασίας.
Τέλος να πω οτι υποκριτικές φωνές με μικροπολιτική πρόθεση που μιλάνε για καταστρατήγηση του πενθήμερου με αυτή την συμφωνία ενώ δεν το έχουν τηρήσει ποτέ στην πράξη κι έχουν οδηγήσει με την στάση τους σε μετατάξεις και γενικά στην έλλειψη προσωπικού δεν βγάζουν κανένα νόημα σε κανέναν.
Ο νόμος υπάρχει κι όποιος θέλει μπορεί να τον ακολουθήσει συμφωνία ή μη συμφωνία.
Εγώ καλώ όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν το πενθήμερο....
Άλλωστε προβλέπεται και ρητά...Ξανά..

Άσωτος Ιός

1 σχόλιο:

  1. Άλλη μία φορά ο Άσωτος αποδεικνύει ότι σκέφτεται και δρα ανεξάρτητα και κρίνει τα γεγονότα από μία οπτική η οποία οφελεί τον εργαζόμενο μακριά από κομματικά συμφέροντα. Μπράβο του γιατί αν υπήρχαν αρκετοί εργαζόμενοι σαν κι αυτόν στον σιδηρόδρομο σίγουρα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο που μας έφεραν οι λογικές του τύπου "δε βαριέσαι σκύψε το κεφάλι, τώρα που βγαίνει το μεροκαματάκι μη μιλάς".

    ΥΓ. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή εκτός από την δουλειά, πότε σκοπεύετε να το καταλάβετε, πριν ή μετά θάνατον;

    Ένας φτωχός Κυρ-Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή