Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Π.Ο.Σ. : Τι υπέγραψε για το διάλλειμα στην τεχνική βάση το 2018 και την "Ανελλιπή Εργασία".

 Με ιδιαίτερη έκπληξη είδαμε ότι το 3ο Σωματείο, ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε τελευταία ανακοίνωση του, για εργατικό ατύχημα στο ΜΑΙ (ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο μας), ανέφερε πως     

 " Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα , με την υπογραφή της ΣΣΕ στο πρόβλημα της ασφάλειας  ήρθε  να προστεθεί  ένα ακόμα θέμα . Σωματεία  και εταιρεία στην βιασύνη  τους να ξεμπερδέψουν γρήγορα , μέσα στα υπόλοιπα που αφαιρέθηκαν από το προσωπικό της πρώην ΕΕΣΣΤΥ , κόψανε και το διάλειμμα ."

Φυσικά κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αλλά αποτελεί μια ακόμα  σπέκουλα - προβοκάτσια σε βάρος όσων συμφώνησαν την νέα ΣΣΕ. 

Αντίθετα το 2018 , η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ότι το διάλλειμα ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ χρόνο εργασίας στο άρθρο 13   και στην παράγραφο 21 με τίτλο...."Ανελλιπής Εργασία". 

Την υπογραφή της Π.Ο.Σ., δημοσιεύουμε αυτούσια για να δείξουμε σε όλους τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση αλλά και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνολικά, πως κάποιοι συνεχώς προσπαθούν να τους ξεγελάσουν.

Το μεγαλύτερο αστείο για αυτήν την Π.Ο.Σ. και τους εργατοπατέρες στα μηχανεργοστάσια που θέλουν να λέγονται και συνδικαλιστές, είναι ότι θα ισχυριστούν ότι σε άλλο (προηγούμενο) άρθρο, είχαν υπογράψει ότι...υπάρχει διάλλειμα στον χρόνο εργασίας! 

Δηλαδή στο ένα άρθρο υπέγραφαν ότι το διάλλειμα λογίζεται ως χρόνος εργασίας και σε επόμενο άρθρο υπέγραφαν ότι το  διάλλειμα δεν είναι χρόνος εργασίας!

Αυτά υπέγραφαν όταν η ΕΕΣΣΤΥ ήταν δημόσια εταιρεία.  

Και αυτοί θα διαπραγματεύονταν ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα.....Για αυτό αποχώρησαν και απο την διαπραγμάτευση λειτουργώντας διασπαστικά και προς όφελος της εργοδοτικής πλευράς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Θυμηδία προκαλούν όσοι ασχολούνται με το Δίκτυο Σιδηροδρομικών και όχι με αυτούς που ψήφισαν την ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ το 2018. Το Δίκτυο  Σιδηροδρομικών ΔΕΝ ψήφισε την τότε ΣΣΕ. 

Υ.Γ.2 Τα εργατικά ατυχήματα πρέπει να διερευνώνται και να δίνονται λύσεις για την προστασία των εργαζομένων. Όχι να αποτελούν πεδίο για προβακατόρικες ανακοινώσεις σαν αυτές του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Για άλλη μια φορά εκτέθηκαν. Και δεν θα είναι σίγουρα η τελευταία αν συνεχίζουν την ίδια τακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου