Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Νέο παραλήρημα Κιουτσούκη (χάσαμε το μέτρημα Νικόλα!)

 Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ απαντά στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Έχουμε χάσει πλέον το μέτρημα μαζί του. 
 Για ποια αλληλεγγύη μιλούν οι πρόθυμοι;

Με την απορρόφηση της ΕΕΣΣΤΥ λόγω της εξαγοράς της από

την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η εταιρεία ανέλαβε και υποχρεώσεις


παράλληλα με τα δικαιώματα.

Έτσι για το έτος 2019 όφειλε να πληρώσει τις μισθολογικές διαφορές των δευτερευουσών απολαβών τηρώντας τα προβλεπόμενα της εργατικής νομοθεσίας και για τα έτη 2020-2021, θα έπρεπε να καταβάλλει στους εργαζόμενους της για:

•την ένταξη των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ στο δυναμικό της χωρίς διάκριση παλαιών και νέων


•για την ίση και δίκαιη μεταχείριση του προσωπικού της


•για τις διαφορές δευτερευουσών απολαβών


•για την αποκατάσταση αδικιών του προσωπικού στα εμπορεύματα και


•για την αλλαγή κλιμακίων 


περί τα 4εκ.€!!!

Με την υπογραφή των προθύμων της ΕΣΣΕ 2021-2022 η εταιρεία ΔΕΝ καταβάλλει τίποτε για το 2019 & 2020 ενω το συνολικό κόστος της ΣΣΕ για το 2021 μετά βίας θα ανέλθει στο ύψος των 700χιλ.€.

Αυτό δηλαδή που οι πρόθυμοι ονομάζουν αλληλεγγύη, αντανακλά την υποχώρηση-ΧΑΡΙΣΜΑ πρός την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 3,3εκ.€, υποχρεώσεών της προς τους εργαζόμενους, άρα μείωση λειτουργικού κόστους, χωρίς φυσικά να υπολογίζονται οι κρατικές ενισχύσεις που λαμβάνει!!!

Είναι δε προφανές ότι όλο αυτό με το πλαφόν κλπ δεν συνδέεται με την πανδημία COVID-19 καθότι όλοι γνωρίζαμε από την 1/1/2020 τις προθέσεις της διοίκησης!!!

Αυτό λοιπόν το άθλιο κείμενο που το ονόμασαν ΕΣΣΕ και ΧΑΡΙΖΕΙ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 3,3εκ.€ υποχρεώσεων της, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι πρόθυμοι το  βάφτισαν αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους...

Προφανώς η αντίληψη τους στο τι σημαίνει αλληλεγγύη απέχει έτη φωτός από το νόημα της λέξης και την ουσία του περιεχομένου της ΕΣΣΕ που υπέγραψαν...

Η αλληλεγγύη που επικαλούνται οι πρόθυμοι, εξαντλήθηκε τελικά στην στήριξη του εργοδότη καθότι αυτό το αίσχος ΜΟΝΟ με την υπογραφή τους μπορούσε να περάσει...

Όσο λοιπόν και να προσπαθούν οι πρόθυμοι να βαφτίσουν το κρέας ψάρι δεν θα το καταφέρουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου