Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Εκκρεμείς απονομές συντάξεων: Άλυτο πρόβλημα – «Μαύρη τρύπα» 2,19 δισ. ευρώ για τον e-ΕΦΚΑ (τελευταία στοιχεία)

Λίγο πάνω από τις 355.000 βρίσκονται οι εκκρεμείς απονομές κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ για άλλο ένα μήνα. Αν μάλιστα προστεθούν και οι 62.400 συνταξιούχοι που μάταια περιμένουν έως 5 χρόνια (!) για να λάβουν
την παράλληλη σύνταξη που δικαιούνται, τότε φτάνουμε στον… αστρονομικό αριθμό των 417.000 εκκρεμοτήτων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του περασμένου Νοεμβρίου, που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Εργασίας και σας παρουσιάζει το asfalistiko.gr, προκύπτουν τα εξής:

Φτάνουν τις 173.715 οι κύριες συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα. Μόνο για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), που εκδίδει συντάξεις του Δημοσίου, έχουν συσσωρευτεί 23.547 αιτήσεις που δεν έχουν απονεμηθεί.

Για καταβολή επικουρικής σύνταξης, είναι 121.862 οι εκκρεμότητες.

Σύνολο (κύριες και επικουρικές συντάξεις): 295.577 εκκρεμότητες.

Εφάπαξ 60.000 εκκρεμότητες

Παράλληλη ασφάλιση: 62.400 εκκρεμότητες

Γενικό σύνολο: 417.977 εκκρεμότητες

Ξεχωριστό σκέλος είναι το «κρυφό χρέος» που έχουν δημιουργήσει στον e-ΕΦΚΑ οι αιτήσεις για απονομή κύριας, επικουρικής σύνταξης, εφάπαξ και παράλληλης σύνταξης, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι:

Δαπάνη για κύριες συντάξεις: 706 εκατ. ευρώ (για ληξιπρόθεσμες 685 εκατ. ευρώ)

Δαπάνη για επικουρικές συντάξεις: 188 εκατ. ευρώ (για ληξιπρόθεσμες 182 εκατ. ευρώ)

Δαπάνη για εφάπαξ: 700 εκατ. ευρώ (μέσος όρος τα 11.500 ευρώ ανά περίπτωση οφειλής)

Δαπάνη για παράλληλη σύνταξη: 600 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα λοιπόν, με όλα τα παραπάνω, αν ο e-ΕΦΚΑ ήθελε ή μπορούσε να εξοφλήσει «εδώ και τώρα» τις συντάξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, θα έπρεπε να βρει ένα κονδύλι της τάξης των 2,19 δισ. ευρώ! Πρόκειται για μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στο υπερ-ταμείο Ασφάλισης της χώρας, που μεταφέρεται και διογκώνεται από μήνα σε μήνα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο για την παράλληλη σύνταξη, κάθε μήνα που το πρόβλημα παραμένει άλυτο, δηλαδή δεν δημιουργείται το απαραίτητο λογισμικό, η επιβάρυνση για το Φορέα, ανέρχεται σε 28,8 εκατ. ευρώ.

www.asfalistiko.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου