Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Στα 4 εκατ. από 7,9 εκατ. μειώθηκε η αποζημίωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Covid

 Επαναπροσδιορίστηκε και μειώθηκε η αποζημίωση που θα λάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τον Covid και συγκεκριμένα, για την υποχρέωση πλήρωσης ποσοστού εξήντα πέντε (65%) του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά τρένο.


Εάν και αρχικά είχε αποφασιστεί αποζημίωση 7,9 εκατ. ευρώ για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, τελικά το ποσό που θα λάβει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είναι έως 4 εκατ., όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ (αριθμός 5826, 30/12/20).

Η αποζημίωση, όπως αναγράφεται, υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις εγκεκριμένες οικονομικές καταστάσεις των ετών 2018- 2019, τον μέσο όρο των ποσοστών μεταβολής του συνόλου των εσόδων της εταιρείας από αστικές, προαστιακές και υπεραστικές σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές για τα έτη 2018-2019, το εκτιμώμενο ποσοστό αύξησης της επιβατικής σιδηροδρομικής κίνησης για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και τις προσφερόμενες θέσεις για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2019 και 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι προσφερόμενες θέσεις για το συγκεκριμένο δίμηνο του 2019 ανέρχονταν σε 4.199.974.

Όπως σημειώνεται, η παρούσα απόφαση θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου