Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Καταγγέλλω στην κομματοκρατία στον ΟΣΕ : Από τον Γιάννη Γρίβα

Επιστολή του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΣΟΣΕ Γιάννη Γρίβα  (Σταθμάρχης) για αναξιοκρατία στον ΟΣΕ. Διαβάζουμε : Συνάδελφοι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ  Την διοίκηση

του ΟΣΕ  γιατί καταπατούν τις θεμελιώδεις αρχές

Της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ,  της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ  και επιπλέον αυτή  που έθεσε η κυβέρνηση, της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, με την τοποθέτηση ενός νεογνού της ΣΤΑΘΜΑΡΧΙΚΗΣ ειδικότητας, που ακόμα δεν κατάλαβε τι θα πει ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ, ΒΕΛΑΩΡΑ ΒΑΣ. Γ. Γ. ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΥ, και τον τοποθετήσατε προϊστάμενο της ΤΕΑΘ. Αυτό αποδεικνύει από την μια την διασύνδεση του ΣΚ με την εργοδοσία από την άλλη εκπέμπει δύο ειδών μηνύματα. 

Το πρώτο είναι, για να έχεις εξέλιξη θα πρέπει να αναμιχθείς με τις κομματικές λογικές που επικρατούν(μέλος κόμματος και συνδικαλιστής).

Το δεύτερο είναι, πως η διοίκηση του ΟΣΕ,  θεωρεί την επιχείρηση τσιφλίκι της, φέουδο, και μας λέει  πως εγώ θα κάνω ότι γουστάρω και θα πειθαρχήσετε ετσιθελικά, χωρίς να μιλάτε, χωρίς να διαμαρτύρεστε. Είμαι της αρχής πως έχω το δικαίωμα να διαμαρτύρομαι και μάλιστα εντόνως, αφού είναι καθήκον και υποχρέωση μου. Κάνετε λάθος γιατί δεν θα πάψω ποτέ να ΜΙΛΑΩ, να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ, να ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ.

Άλλωστε συμφωνώ με αυτά που ανέφερε , άμα τη αναλήψη των καθηκόντων του ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ ΠΑΤΕΡΑΣ, << ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ  ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ >>.  Αλήθεια δεν παραβιάζεται καταφανέστατα όσα είπε!.. Είχα, έχω καθήκον και  με στεντόρεια διαμαρτυρία ενημέρωσα τόσο την διοίκηση, όσο και την ομοσπονδία (ΠΟΣ). Η πλειοψηφία όμως της ΠΟΣ , με τις μικροαστικές αντιλήψεις και μικροπολιτικές της περί άλλων τυρβάζει. Με τα τόσα προβλήματα και ειδικότερα με τις ελλείψεις στους κλάδους αιχμής αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων(για άλλη μια φορά).                                                                                                       ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ                                                                                                                                      ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣ  

Υ.Γ. 

1) Είδα το παλιό να πλησιάζει , μα ερχόταν σαν νέο . Σερνόταν πάνω σε καινούργια δεκανίκια που κανένας δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε, νέες μυρουδιές σαπίλας που κανένας δεν είχε πριν μυρίσει. Ταιριάζει στη περίπτωση του ΟΣΕ. 

 2) Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ της διαπλοκής , της κομματοκρατίας, , πελατειακών σχέσεων , διαφθοράς, δηλητηριάζει κάθε μορφής κοινωνική ζωή, στο μεγαλείο της στο σιδηρόδρομο.

3) Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡ/ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ.Κ.

4)ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

      

                                                                       ΓΡΙΒΑΣ Ν. ΓΙΑΝΝΗΣ 

                                                                    ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου