Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Άγνωστο το τοπίο για την σιδηροδρομική υποδομή στον Έβρο

Θολό παραμένει το τοπίο  για την αποκατάσταση των βλαβών στην σιδηροδρομική υποδομή στον Έβρο μετά τις τελευταίες πλημμύρες ενώ ο ΟΣΕ συγκρότησε
3μελη επιτροπή για την διαπίστωση των βλαβών (η οποία σύμφωνα με την απόφαση και λαμβάνοντας υπ’ όψη όλα τα στοιχεία που διαθέτει η Διευθύνουσα Υπηρεσία και σε αντιπαράσταση με τον Ανάδοχο του έργου, θα προβεί σε επιτόπια εξέταση και θα συντάξει το σχετικό Πρωτόκολλο Διαπίστωσης Βλαβών, σύμφωνα με το άρθρο 157 παρ. 5 του Ν. 4412/2016, εντός 10 ημερών από την σύστασή της.).
Η ημερομηνία συγκρότησης της Επιτροπής είναι η Πέμπτη 22 Ιανουαρίου ενώ υπενθυμίζουμε ότι η γραμμή παραμένει κλειστή από τις 12 Ιανουαρίου και φυσικά κανείς δεν ξεχνά ότι δρομολόγια εκτελούνταν μόνο Δευτέρα - Παρασκευή (1 δρομολόγιο την ημέρα). 
Ελπίζουμε οι βλάβες να αποκατασταθούν το συντομότερο και η γραμμή να επαναλειτουργήσει καθώς εδώ και 18 μήνες ΄δεν υπάρχει σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Δράμας-Αλεξανδρούπολης, ενώ λόγω COVID έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης -Δράμας. 
Φυσικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι τους τελευταίους 18 μήνες έχουμε ακούσει πολλές εξαγγελίες για την ανακαίνιση και λειτουργία της γραμμής, αλλά δεν έχουμε δεί τίποτα στην πράξη. 
Όπως και στασιμότητα επικρατεί στην Σιδηροδρομική Εγνατία που είχε συμφωνηθεί μετά την διακρατική συμφωνία Ελλάδας- Βουλγαρίας το 2018. 
Η σιδηροδρομική υποδομή και τα δρομολόγια στον Έβρο, την Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα τόσο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού όσο και για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου