Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Συνάδελφοι τεχνίτες, ιδού η γραπτή θέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναπρόσληψη συμβασιούχων

Σήμερα ξεκινάνε τα καλύτερα για  τους αποτυχημένους εργατοπατέρες της τεχνικής βάσης 
που κορόιδεψαν τους νέους τεχνίτες επί πολλά χρόνια. Δημοσιεύουμε την γραπτή θέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων
για την νέα ΣΣΕ και για την επαναπρόσληψη 60-70 τεχνιτών το επόμενο διάστημα με προτεραιότητα όσων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν.

Η  ΓΡΑΠΤΗ αυτή θέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δόθηκε  στα 2 Σωματεία που ΕΜΕΙΝΑΝ στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΠΕΠΕ και όχι στους αποτυχημένους εργατοπατέρες της τεχνικής βάσης που αποχώρησαν απο τις διαπραγματεύσεις τον περασμένο Οκτώβρη.

Και φυσικά αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε σε αναμονή για να ξεκινήσει η υλοποίηση της (με τις εξετάσεις που πρέπει να διοργανώσει το Ελληνο Γερμανικό Επιμελητήριο και την διαδικασία που πρέπει να τρέξει).

Τα πρακτικά υπογράφουν ο Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαλίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνάδελφος Ζαβογιάννης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ Γενιδούνιας Κώστας και οι Γενικοί Γραμματείς των 2 Σωματείων Παπαδόπουλος Σωτήρης και Ποργιάζης Αθανάσιος. Όσοι δηλαδή παρέμειναν στην διαπραγμάτευση και έδωσαν αγώνα για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Είναι η πρώτη ΓΡΑΠΤΗ παραδοχή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Συναδέλφους που  οι συμβάσεις τους έληξαν, ξεκινώντας με 60-70 εξ αυτών.

Και για αυτήν έγινε αγώνας απο τα 2 Σωματεία. 

Γιατί την δέσμευση αυτή έλαβαν τα 2 Σωματεία που υπέγραψαν την ΣΣΕ. 

Η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Σωματείο των μηχανοδηγών (ΠΕΠΕ).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αίτημα των 2 Σωματείων είναι να επαναπροσληφθούν ΟΛΟΙ οι συμβασιούχοι και για αυτό αγωνιζονται καθημερινά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου