Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Η ηγεσία της Π.Ο.Σ. έχει χάσει τα αυγά κα τα πασχάλια. Ποιος σιδηροδρομικός όμως ασχολείται μαζί τους;

Στέλνουν επιστολές παντού έχοντας χάσει τα αυγά και τα πασχάλια! 

Τα αυγά και τα πασχάλια έχει χάσει η ηγεσία της Π.Ο.Σ. που αποτελεί σήμερα μια σφραγίδα σε ένα άδειο κτίριο στην Κάννιγγος, μια σφραγίδα που δεν συγκινεί κανένα σιδηροδρομικό. Η Π.Ο.Σ. έχει ουσιαστικά και τυπικά διαλυθεί μετά τα όσα συνέβησαν

στο τελευταίο συνέδριο της και σήμερα με νέα επιστολή της προσπαθεί να παρέμβει στην συνδικαλιστική αυτονομία Πρωτοβάθμιων Σωματείων -μελών της, καθώς οι κατώτεροι των περιστάσεων Παρασκευόπουλος και Ντίτσας βάζουν την υπογραφή τους σε επιστολές που αμαυρώνουν την ιστορία της Ομοσπονδίας. Και που σύντομα θα κριθούν.

Το "ντέρτι" της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών με τους μηχανοδηγούς είναι πλέον καταφανές ακόμα και στον πλέον καλοπροαίρετο σιδηροδρομικό. 

Πίστευε η ηγεσία της ότι η αλλαγή της πολιτικής κατάστασης θα της έδινε την δυνατότητα να πάρει την ρεβάνς απο τους μηχανοδηγούς.

Πίστευε η ηγεσία της Π.Ο.Σ. ότι με όσα οργάνωσε και εκτέλεσε στο τελευταίο συνέδριο της, πήρε μια "νίκη" απέναντι στους μηχανοδηγούς. 

Πίστευε η ηγεσία της Π.Ο.Σ. ότι στήνοντας διασπαστικά Σωματεία με συνδικαλιστές που σε 1-2 χρόνια θα είναι συνταξιούχοι, θα κατάφερνε να κερδίσει αυτό που θέλει εδώ και 2 χρόνια. Να αναλάβει δηλαδή την διαπραγμάτευση της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να καθορίσει με τρόπο που η ίδια επιθυμεί τα πράγματα και να επαναφέρει στην εταιρεία το καθεστώς που υπήρχε πριν το 2015. Της αδιαφάνειας, της εξυπηρέτησης συμφερόντων ατομικών και της ανισότητας.

Στις 30 Δεκεμβρίου η  ηγεσία της Π.Ο.Σ. υπέστη συντριπτική ήττα με την υπογραφή της ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Και έκτοτε παραληρεί απο τον καημό. 

Όχι μόνο έχουν ενοχληθεί, αλλά κυριολεκτικά δεν μπορούν να χωνέψουν ότι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έχασαν οι επαγγελματίες εργατοπατέρες.

Δείτε την επιστολή που έστειλε σήμερα η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στο Υπουργείο Εργασίας και θα καταλάβετε πολλά συνάδελφοι.

Σήμερα είναι μια περήφανη ημέρα για κάθε εργαζόμενο, μια μέρα λύπης για την ηγεσία της Κάνιγγος.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΣΕ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου