Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Παρέμεινε στα 45 εκατ. ευρώ η ετήσια επιχορήγηση του ΟΣΕ, στα 30,4 εκατ. υπολογίζονται τα έσοδα από υπηρεσίες

 Τον προϋπολογισμό του 2021 του ΟΣΕ ενέκριναν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών. Όπως αναφέρεται σε αυτόν και σύμφωνα με το ισχύον Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών – ΕSA, τα έσοδα διαμορφώνονται στα
370,25 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται η κρατική επιδότηση και οι πόροι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων), τα έξοδα στα 343,40 εκατ., με αποτέλεσμα θετικό ισοζύγιο 26,84 εκατ. ευρώ.

Στο τομέα των εσόδων, η κρατική επιδότηση παραμένει στα 45 εκατ., ενώ οι εγκεκριμένοι πόροι του ΠΔΕ διαμορφώνονται στα 243 εκατ.

Τέλος, τα έσοδα από πωλήσεις υπηρεσιών (τέλη χρήσης, κ.α.) υπολογίζονται στα 30,4 εκατ.

Αντίστοιχα, στο τομέα των εξόδων, το μεγαλύτερο έξοδο αναφέρεται στη κατηγορία «Καθαρή Κτήση Παγίων», το οποίο ανέρχεται στα 207,7 εκατ.

Σημειώνεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, ανέλαβε καθήκοντα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

Παραθέτοντας τις προτεραιότητες της θητείας του, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Σ. Πατέρας ανέφερε ότι αυτές είναι η αναβάθμιση του υπάρχοντος δικτύου, ο εκσυγχρονισμός των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, τόσο στο επιβατικό, όσο και στο σιδηροδρομικό σκέλος, η ολοκλήρωση των νέων σιδηροδρομικών συνδέσεων των λιμένων με την ενδοχώρα, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και η ανάπτυξη των τουριστικών δρομολογίων.

www.metaforespress.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου