Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Προσλήψεις στην ΟΣΥ: Ξαναγράφεται ο πίνακας προσληπτέων μετά τον έλεγχο του ΑΣΕΠ

Οι έλεγχοι εντόπισαν ακόμα και υποψήφιο οδηγό με μοναδικό δίπλωμα οδήγησης αυτό του δικύκλου! Αγνώριστο έστειλε στη διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) τον πίνακα προσληπτέων στο πλαίσιο του τρέχοντος διαγωνισμού για την πρόσληψη οδηγών και τεχνιτών το ΑΣΕΠ αφού ύστερα από τον αυτεπάγγελτο εξονυχιστικό έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής στο σύνολο της λίστας που είχε περάσει από τον έλεγχο της ΟΣΥ, εντοπίστηκε μέχρι και υποψήφιος οδηγός με δίπλωμα οδήγησης ...δικύκλου και μόνο.

Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο διορθωμένος και αναθεωρημένος πίνακας προσληπτέων εστάλη στη διοίκηση της ΟΣΥ για αναμόρφωση ώστε με ενσωματωμένες τις διορθώσεις να επιστραφεί στο ΑΣΕΠ προς επικύρωση και να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του «ethnos.gr», οι αλλαγές που προέκυψαν από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ήταν τόσες με αποτέλεσμα από τον διορθωμένο πίνακα αφενός να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 60 ονόματα υποψηφίων (από το σύνολο των 367), που έχουν αντικατασταθεί από ισάριθμους άλλους των οποίων τα προσόντα υπερτερούσαν και αφετέρου να έχει αλλάξει ριζικά η σειρά και η κατάταξη στους πίνακες προσληπτέων ακόμα και για όσους παρέμειναν εντός λίστας. Ουσιαστικά οι πίνακες δε μοιάζουν καθόλου με αυτούς που αρχικώς είχε καταρτίσει η Επιτροπή διαγωνισμού της εταιρίας αφού το 1/6 των ονομάτων που είχαν συμπεριληφθεί, έχουν πλέον αντικατασταθεί.

Ορισμένα από τα λάθη που εντοπίστηκαν αποδίδονται από τους ελεγκτές σε αστοχίες από απειρία, ωστόσο για αρκετές περιπτώσεις δε φαίνεται να υπάρχει πειστική δικαιολογία.

Εκτός του υποψηφίου οδηγού λεωφορείου, ο οποίος διέθετε μόνο δίπλωμα οδήγησης ...μοτοσικλέτας, αλλά παρόλα αυτά είχε συμπεριληφθεί στον πίνακα, εντοπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις, στις οποίες δεν είχαν συνυπολογιστεί ισότιμα τα μόρια των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, τα ίδια πιστοποιητικά σπουδών και η ίδια προϋπηρεσία σε άλλους υποψηφίους είχαν συνυπολογιστεί ανοίγοντάς τους το δρόμο για μια θέση στην ΟΣΥ και σε άλλους όχι, με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να έχουν απορριφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στην εταιρία είχε εξαρχής εμφανίσει προβλήματα. Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού, με τη δημοσίευση προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων των απορριπτέων υποψηφίων, κάτι το οποίο απαγορεύεται.

Υστερα από διαμαρτυρίες υποψηφίων, η κατηγορία της ιστοσελίδας του οργανισμού, όπου είχαν αναρτηθεί τα αποτελέσματα, βγήκε εκτός λειτουργίας και οι πίνακες δεν ήταν προσβάσιμοι.

Αναρτήθηκαν εκ νέου μία ημέρα αργότερα αφού είχαν αφαιρεθεί τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα των απορριπτέων, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες υποψηφίων είχαν αλλάξει και οι σειρές κατάταξης.

Ακολούθησε η περίοδος των ενστάσεων κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως είχε αποκαλύψει το ethnos.gr, συνολικά στο ΑΣΕΠ απεστάλησαν περί τις 1.000 ενστάσεις και για τις δύο εταιρείες (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) με την συντριπτική πλειοψηφία να αφορά το διαγωνισμό και τις θέσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Συγκεκριμένα στο ΑΣΕΠ έφτασαν:


643 ενστάσεις υποψηφίων που ενδιαφέρονταν για την κάλυψη μίας θέσης στην ΟΣΥ.

302 ενστάσεις υποψηφίων για τη ΣΤΑΣΥ και

83 ενστάσεις υποψηφίων, οι οποίες δεν ανέγραφαν τον φορέα.

Το πλήθος των ενστάσεων ήταν ο βασικός δείκτης για να αποφασίσει το ΑΣΕΠ να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο εξονυχιστικό έλεγχο των πινάκων προσληπτέων και όχι μόνο στην εξέταση των ενστάσεων παρά το γεγονός ότι βάσει της προκήρυξης και της fast track διαδικασίας που επελέγη ο διαθέσιμος χρόνος γι΄αυτό ήταν είκοσι ημέρες. Ο χρόνος φυσικά δεν τηρήθηκε δεδομένου ότι τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν ήδη από τους αρχικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Οι έλεγχοι του ΑΣΕΠ συνεχίζονται στους πίνακες της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας και να αποσταλούν στην εταιρία.

Οριστικά ο φάκελος των εν λόγω διαγωνισμών προσλήψεων στις συγκοινωνιακές εταιρίες αναμένεται να κλείσει από το ΑΣΕΠ έως τις 15 Φεβρουαρίου με την επικύρωση των οριστικών πινάκων διοριστέων, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση των προσλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις αφορούν 367 θέσεις προσωπικού Δ.Ε. Οδηγοί Λεωφορείων και 56 θέσεις Δ.Ε. Τεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στην ανώνυμη εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και 186 θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

Διαφάνεια ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Για το θέμα που έχει προκύψει οι τρεις αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς (Μεταφορών), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (Εργασίας) και Κώστας Ζαχαριάδης (Εσωτερικών) απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γιάννη Καραβοκύρη ζητώντας τον πλήρη έλεγχο των καταγγελιών περί αδιαφάνειας στον διαγωνισμό πρόσληψης οδηγών και τεχνιτών στην ΟΣΥ.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα, επισημαίνεται ότι τόσο δημοσιεύματα όσο και καταγγελίες εργαζομένων στην εταιρεία «θέτουν υπό σοβαρή αμφισβήτηση την εγκυρότητα και την νομιμότητα της όλης διαδικασίας και τίθεται πλέον απαραίτητη περαιτέρω έρευνα για ενδεχόμενη παραβίαση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την διαδικασία προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, αναζητώντας ταυτόχρονα τυχόν ευθύνες των αρμοδίων οργάνων Διοίκησης του εν λόγω Οργανισμού».

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι ο επιτακτικός και επείγων χαρακτήρας ολοκλήρωσης των προσλήψεων δεν δικαιολογεί καμία απόκλιση από τις προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες (προκήρυξη και υλοποίηση) και από το σύνολο των κείμενων διατάξεων δικαίου που διέπουν την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κράτους δικαίου και μέλους της Ε.Ε.

www.ethnos.gr - Μαρία Λιλιοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου