Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

H ένοχη σιωπή της πλειοψηφίας της Π.Ο.Σ. (Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών)

Μάλλον δεν φαίνεται καλά το λογότυπο του ΟΣΕ στην τούρτα του Υπουργού Εργασίας.
Καμία απάντηση στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη δεν έδωσε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Η στάση αυτή της πλειοψηφίας απέδειξε
σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο τον κομματικά υποταγμένο ρόλο της, τον βαθιά εργοδοτικό της χαρακτήρα.

Δικαίως σήμερα η Π.Ο.Σ. θεωρείται μια Οργάνωση σφραγίδα, που καμία παρέμβαση δεν έχει σε κανένα δρώμενο στον σιδηρόδρομο.

Σιωπή για τα εργασιακά, σιωπή για την στασιμότητα σε όλα έργα στον σιδηρόδρομο, σιωπή για την εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΟΣΕ, σιωπή, σιωπή, σιωπή.....

Προκαλούν  λύπηση πλέον, οι παροικούντες στην Κάννιγγος. 

Κοντά και τα συντρόφια της ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών. Και αυτοί δεν είδαν την τούρτα με το λογότυπο του ΟΣΕ μάλλον, έρχεται και Πάσχα θα σκέφτονται και πως θα πάμε στο χωριό, που να γράφουμε μια ανακοίνωση. 

Φανταστείτε να είχε κάνει ανάλογη κίνηση Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα είχαν βγάλει 10 ανακοινώσεις, 15 επιθέσεις αναρτήσεις σε φιλικά στην Κυβέρνηση blog και πόσα άλλα....

Αυτοί που ψάχναν την ...σκόνη στο Καλλίδρομο! 

Όλοι πλέον καταλαβαίνουν.

Αλλά τι να πούν αυτοί που στηρίζουν πολιτικά και συνδικαλιστικά όσους οργάνωσαν, εκτέλεσαν και πανηγύριζαν για την ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ. 

Τι να πούν όσοι στηρίζουν ακόμα και σήμερα, αυτούς που μετέταξαν 2 χιλιάδες σιδηροδρομικούς, κατήργησαν το 2010 ΓΕΚΑΠ και ΚΩΕΑΠ, μείωσαν 14 φορές τους μισθούς μας μέχρι το 2015 και σήμερα θέλουν να καταργήσουν και το οκτάωρο.

Καλή σύνταξη τους ευχόμαστε. 

Η ιστορία τους έχει ήδη κατατάξει και είναι ευρέως γνωστό πως έχουν δημιουργηθεί οι σημερινοί συσχετισμοί δυνάμεων σε αυτήν την Π.Ο.Σ.

Τέλος μόνο γέλιο προκάλεσε η προσπάθεια του Προέδρου της Π.Ο.Σ. να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο προχτές, με πρόσκληση που έστειλε στις 10 το βράδυ για την επόμενη μέρα στις 9 το πρωί, πρόσκληση που ανακάλεσε μετά τις αντιδράσεις, με μήνυμα (sms) της γραμματείας της Οργάνωσης-σφραγίδα.

Σημειολογική η ημερομηνία που προσπάθησε να κάνει πραξικόπημα ο Παρασκευόπουλος, καταστρατηγώντας το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. 

Το επιχείρησε  στις 21 Απριλίου 2021. 

Ο νοών νοείτο.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών


Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία της Π.Ο.Σ. μέχρι και εξώδικα έστελνε σε blog σιδηροδρομικά για εικόνες που τάχα "έθιγαν" τους συναδέλφους. Τώρα ΜΟΥΓΓΑ. Που τα βάλεις με τον...Superman.

1 σχόλιο:

  1. Οι εργατοπατέρες μας αναγνώρισαν στα κεράκια της τούρτας του χαμογελαστού εκτελεστή, τους απλούς εργαζόμενους των Οργανισμών που απαξίωσαν, ξεπούλησαν και σχεδόν έκλεισαν; Οι εργαζόμενοι που τους στηρίζουν πως αισθάνονται σαν ζαχαρένια ζωγραφιά έτοιμοι προς βρώσιν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή