Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΑ: Συγκέντρωση την Πέμπτη 16/12 ενάντια στον προϋπολογισμό

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Αθήνας την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου σε προσυγκέντρωση  στις 17:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στον προϋπολογισμό του 2022, ο οποίος θα συζητηθεί από 14 έως 18 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής.  

Ο προϋπολογισμός 2022 :

Κόβει από τον τακτικό προϋπολογισμό 820 εκ. ευρώ

Μειώνει κατά 1,7 δισ. ευρώ τις κοινωνικές δαπάνες για την πρόνοια

Προβλέπει 3,5 δισ. ευρώ αύξηση φόρων, εκ των οποίων τα 2,3 δισ. ευρώ από έμμεσους.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του ΕΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Αθήνας, σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17.30 και συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 18.30, ενάντια στον προϋπολογισμό.

Όχι μόνο δεν βλέπουμε την ανάπτυξη να έρχεται, αλλά το μόνο που θα δουν οι εργαζόμενοι είναι κι άλλα βάρη στις πλάτες τους, προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει θετικά πρόσημα. Οι εργαζόμενοι ματώνουν καθημερινά,  η φτώχεια μεγαλώνει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους να δώσουμε δυναμικό παρών στην συγκέντρωση, να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωσή μας.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου