Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Η μετάλλαξη «Όμικρον» άρχισε να επηρεάζει τον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron άρχισε να έχει αντίκτυπο στις λειτουργίες των σιδηροδρόμων, με ακυρώσεις δρομολογίων. Για παράδειγμα, οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι (NS) επιβεβαίωσαν, από τις 20 Δεκεμβρίου, ότι θα λειτουργούν με λιγότερα τρένα το βράδυ, αλλά και τις ώρες αιχμής.

Η NS υποστηρίζει ότι ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε στο 40% μετά την αυστηροποίηση των περιορισμών από την ολλανδική κυβέρνηση για τον περιορισμό του ιού.

Αντίστοιχα, οι Εθνικοί Σιδηρόδρομοι του Βελγίου (SNCB) έλαβαν απόφαση, στις αρχές Δεκεμβρίου, να ακυρώσουν περίπου 100 από τα 3.800 καθημερινά τρένα. Μάλιστα, η ανάκτηση των επιβατών από το 80%, έπεσε στο 70% την τελευταία περίοδο.

Στη Γαλλία ανακοινώθηκε ότι από 12 ετών και άνω, κάθε επισκέπτης που εισέρχεται στη χώρα οφείλει να παρουσιάσει αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνου λιγότερο από 24 ή 48 ώρες ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, αυστηροποιώντας τους ελέγχους στο Eurostar.

Τέλος, στην Ουαλία ακυρώθηκε το 10%-15% των δρομολογίων.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου