Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εγκαινίασε το πρόγραμμα «Τουριστικά Τρένα για παιδιά»

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόσφατα εγκαινίασε ένα νέο ομαδικό πρόγραμμα υπηρεσιών, τα «Τουριστικά Τρένα για παιδιά», ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα που έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων και σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.


Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων έχουν τη δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης, ενός εκ των ιστορικών τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το «Τρενάκι του Πηλίου» ή τον «Οδοντωτό Διακοφτού – Καλαβρύτων».


Οι διαδρομές των δύο αυτών τρένων συνδυάζουν την ομορφιά του τοπίου με την ιστορία του σιδηροδρόμου από τον προηγούμενο αιώνα. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές διαδρομές και εκπλήξεις που θα τους μείνουν αξέχαστες.


Ήδη, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη εκδρομή με το «Τρενάκι του Πηλίου» ή αλλιώς «Μουτζούρη του Πηλίου» στην οποία συμμετείχαν 70 μαθητές από το 3ο ΓΕΛ ΧΙΟΥ. Το τρένο ξεκίνησε από τα Άνω Λεχώνια και ολοκλήρωσε την πορεία του στις Μηλιές διασχίζοντας μια πολύ ωραία ορεινή διαδρομή με κατάφυτες πλαγιές και πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η διαδρομή διήρκησε 90 λεπτά και προσέφερε στα παιδιά εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής. Οι νεαροί ταξιδιώτες πέρασαν από ένα πολύ ξεχωριστό σημείο της διαδρομής πλησιάζοντας στις Μηλιές, τη μεταλλική γέφυρα του Ταξιάρχη ή De Chirico. Η γέφυρα πήρε το όνομα της από τον σχεδιαστή της και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου Giorgio De Chirico. Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του διάσημου καλλιτέχνη καθώς και να δουν από κοντά τα μέρη που φαίνεται πως ενέπνευσαν πολλά από τα έργα της ζωής του. Η συναρπαστική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με δύο εκπλήξεις: ένα υπέροχο πρωινό και μικρά δώρα για καθέναν από τους μαθητές.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου