Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Πιο γραφικός γίνεσαι σοκάκι (ΕΦΚΑ -"Μετά Χριστόν Προφήτες")

 Ούτε να "αγιάσουμε" αυτές τις ημέρες δεν μας αφήνει ο γραφικός της έλξης, καθώς ενοχλήθηκε με την δημοσίευση της απάντησης του ΕΦΚΑ στο Σωματείο των μηχανοδηγών, το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στον σιδηρόδρομο που ασχολήθηκε
ΕΝΕΡΓΑ για το ζήτημα της αναγνώρισης πλασματικών χρόνων (στρατιωτική θητεία).

Να μην ξεχνάμε ποτέ , ότι το Σωματείο των Μηχανοδηγών ήταν και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ που έτρεξε το θέμα για τον υπολογισμό των δευτερευουσών στο εφάπαξ των μηχανοδηγών (και όχι μόνο) με την παρουσία του Προέδρου του στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠ-ΟΤΕ πριν 4 χρόνια περίπου και πάντα σε συνεργασία με τους συνταξιούχους μηχανοδηγούς. 

Τα αποτελέσματα των ενεργειών του Σωματείου των μηχανοδηγών τα ΖΟΥΝ και τα βλέπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι του εφάπαξ, ενώ πολλοί δικαιώθηκαν και αναδρομικά χάρη σε αυτή και έλαβαν επιπλέον χρήματα. Χρήματα που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΟ καθώς ο λάθος υπολογισμός είχε ξεκινήσει μετά τον Νόμο Βρούτση το 2013. 

Σήμερα λοιπόν ενοχλήθηκε ο γραφικός και το σύστημα του χτες, επειδή δημοσιεύτηκε η απάντηση του ΕΦΚΑ στο Σωματείο των μηχανοδηγών. 

Τα έκανε όλα κάποιος άλλος θέλει να πεί με λίγα λόγια, όχι το Σωματείο.

 Αυτή άλλωστε είναι και η νεοφιλελεύθερη εκδοχή των Χατζηδάκη - Μητσοτάκη. Τι τα θέλετε τα Σωματεία, όλοι μόνοι σας. Σε αυτήν την λογική επενδύει πλέον και ο γραφικός, τυφλωμένος απο εμπάθεια χρόνια τώρα.  

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ. 


Στις 22 Ιουνίου 2021  το Σωματείο των Μηχανοδηγών μέσω του newsletter ενημερώνει ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς για δικαστική απόφαση γύρω απο το θέμα αυτό και ΞΕΚΙΝΑ άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για την ανακίνηση του για ΟΛΟΥΣ , με διαδοχικές συναντήσεις και αλληλογραφία. Ένα Σωματείο ΔΕΝ ασχολείται με ατομικά ζητήματα αλλά για το σύνολο και έτσι έρχεται η απάντηση στο αίτημα της ΠΕΠΕ αλλά και (προφανώς) και πολλών άλλων φορέων. 

Μόνο που η ΠΕΠΕ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ στον σιδηρόδρομο που ενήργησε για το θέμα. Αυτό προφανώς ενοχλεί τους επαναστάτες του πληκτρολογίου. 

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και  ανήκουν σε γραφικούς και στους συνοδοιπόρους τους και  στην φαντασία τους που οργιάζει. 

Την περασμένη Τρίτη μάλιστα, μέλος του Προεδρείου της ΠΕΠΕ παρέστη σε συνάντηση  μηχανοδηγών με  εργατολόγο για το συνταξιοδοτικό τους, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του Σωματείο μας σε ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς, ανεξαρτήτως ηλικίας, προϋπηρεσίας, φύλλου ή καταγωγής (και αυτό το τελευταίο κρατήστε το συνάδελφοι γιατί έχουμε σοβαρή καταγγελία για ρατσιστικές συμπεριφορές απο συνδικαλιστικά στελέχη ΕΝΤΟΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ).

Ο ρατσισμός στους χώρους εργασίας είναι για εμάς όχι μόνο κατακριτέος αλλά πρέπει αυτές οι φασίστικές  συμπεριφορές να ξεριζώνονται απο την ρίζα τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου