Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις για το 2021

Γεμίζουν τα ταμεία» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης 62 εκατ. ευρώ για την επιδότηση των άγονων γραμμών που πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η επιδότηση αφορά το έτος 2021.


Σημειώνεται ότι, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, έληξε η προηγούμενη σύμβαση ΥΔΥ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το ελληνικό δημόσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας σύμβασης που βρίσκονται σε εξέλιξη και για να εξασφαλιστεί επαρκής χρόνος για τη βελτιστοποίηση της σύμβασης, συμφωνήθηκε αμοιβαία να επεκταθεί η ισχύς της υφιστάμενης σύμβασης για ένα έτος, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Υπουργείο Μεταφορών και ΤΡΑΙΝΟΣΕ εμφανίζονται έτοιμοι για την υπογραφή νέας σύμβασης για περίοδο 10 + 5 ετών.

Η νέα συμφωνία εκτιμάται ότι θα περιέχει τροποποιήσεις, καθώς θα συνοδεύεται από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τόσο στην επίτευξη και τον αριθμό δρομολογίων, όσο και στην υλοποίηση υποχρεωτικών επενδύσεων από πλευράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Φ. Φωτεινός    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου