Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση Σωματείων ΣΤΑΣΥ για ΣΣΕ

 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 3-12-2021, οι Πρόεδροι των Σωματείων επεδίωξαν συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. για το θέμα της Ε.Σ.Σ.Ε., καθώς οι συζητήσεις για αυτή καθυστερούν αναιτιολόγητα.  Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη επίσημη συνάντηση έγινε

στις 11-11-2021, όπου τα Σωματεία έθεσαν τις προτάσεις τους και η Διοίκηση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επ’ αυτών σε επόμενη συνάντηση που θα όριζε η ίδια. Έκτοτε, δεν υπήρξε καμία άλλη συνάντηση και συζήτηση μεταξύ των δύο μερών.

Αδιαμφισβήτητα η ανησυχία μας είναι έντονη, καθότι το χρονικό όριο για τη χορήγηση των παροχών, όπως είχαν συμφωνηθεί στις τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις, έχει ημερομηνία λήξης στις 31-12-2021, βάσει του άρθρου 61 του νόμου 4850/5-11-2021 (ΦΕΚ 208/Α/5-11-2021). Η ανησυχία μας αυτή, εντείνεται έτι περαιτέρω, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει μία περιρρέουσα αδράνεια από τον εποπτεύοντα πολιτικό φορέα. 

Συμφωνήθηκε με τη Διοίκηση να αναμένουμε για νεώτερες εξελίξεις μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 8-12-2021, δηλαδή έως τότε να μας προσκαλέσει για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αφού θα έχουν δοθεί και οι σχετικές κατευθύνσεις από το Υπουργείο. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από αυτό, τα Σωματεία θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω δράση.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα για το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, διότι - παρ’ όλες τις προφορικές δεσμεύσεις του Διευθύνοντα για τη συνέχιση καταβολής των παροχών με αποφάσεις του Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ. και μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας - οι ενδείξεις δεν είναι και τόσο ελπιδοφόρες, αν και ευχόμαστε να διαψευσθούμε.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου