Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Επιστολή Π.Ε.Π.Ε. για Προαστιακό και σύστημα P.I.S.

 
Κύριε Σύμβουλε, 

Με την υπ αρ 17487/21/τ7 επιστολή της Διεύθυνσης Λειτουργίας,  οι μηχανοδηγοί καλούνται  να πραγματοποιούν ανακοινώσεις και όπου δεν υπάρχει προσωπικό κίνησης στις αμαξοστοιχίες, προκειμένου να ενημερώνεται
το επιβατικό κοινό για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Με την επιστολή μας αυτή,  τονίζουμε ότι ΟΛΕΣ οι Προαστιακές αμαξοστοιχίες θα πρέπει να επανδρωθούν με προσωπικό κίνησης το συντομότερο, προκειμένου να υπάρχει όχι μόνο η απαραίτητη ενημέρωση του επιβατικού κοινού αλλά να πραγματοποιείται και ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων, που είναι πρακτικά αδύνατο να γίνεται σήμερα στην γραμμή του Αεροδρομίου, λόγω έλλειψης προσωπικού στα τρένα και  με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η επάνδρωση των προαστιακών αμαξοστοιχιών με προσωπικό κίνησης στην γραμμή του Αεροδρομίου πρέπει να γίνει και για πολλούς άλλους λόγους.

Είναι  γνωστό ότι  η τηλεματική στον Προαστιακό Αθήνας  δεν λειτουργεί χρόνια τώρα ή υπολειτουργεί (πέραν της δεκαπενταετίας) ,  ενώ   τα σημεία πώλησης εισιτηρίων από το 2010   έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες που δεν μπορούν να παρέχουν στις περσότερες περιπτώσεις πληροφορίες για την κυκλοφορία των τρένων. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις συμβάντων στην κυκλοφορία, λόγω των γνωστών σε εσάς προβλημάτων στην υποδομή, επικρατεί χάος με τους επιβάτες να απευθύνονται στους μηχανοδηγούς καθώς οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας-πληροφοριών στις αποβάθρες των σταθμών, έχουν καταργηθεί απο το 2007!

 Έκτοτε,  σπάνια –εως καθόλου- πραγματοποιούνται και  έλεγχοι στα τρένα για την έκδοση εισιτηρίων από τους επιβάτες σε αυτήν την γραμμή. (Γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο-Πειραιάς, Λιόσια- Αεροδρόμιο-Λιόσια, Κορωπί – Λιόσια-Κορωπί).

Καλούμε  όπως άμεσα προχωρήσετε στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην εξυπηρέτηση των επιβατών στον Προαστιακό Αθήνας, τόσο μέσα στις αμαξοστοιχίες, όσο και στις αποβάθρες,  κανονικότητα που εκλείπει 13 χρόνια τώρα. 

Επίσης προτείνουμε όπως η τεχνική βάση άμεσα εγκαταστήσει στο σύστημα P.I.S. (Passenger Information System) των συρμών που δρομολογούνται στον Προαστιακό Αθήνας,  μήνυμα που θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την υποχρέωση του επιβατικού κοινού για την χρήση μάσκας καθώς και την τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας. 

Σας ενημερώνουμε δε, ότι το σύστημα P.I.S. δεν λειτουργεί – άγνωστο γιατί- στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης και στον Προαστιακό Πάτρας παρότι είναι εγκατεστημένες οι συσκευές στους συρμούς.  


Στην διάθεση σας για κάθε πληροφορία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου