Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

+ΣυνΕξέλιξη : Φωνάζει ο "κλέφτης" για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Φωνάζει ο «κλέφτης» για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκήρυξε θέση

στην Οργανωτική Δομή της Διεύθυνσης Λειτουργίας Μεταφορών (Βάρδιες και Χρονοδιαγράμματα) μετά το νέο Οργανόγραμμα. 

Στο μεσοδιάστημα  οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές διαλαλούσαν  στους χώρους εργασίας, ότι η θέση έχει καλυφθεί, μετά από «παρέμβαση».

Στις 15 Νοεμβρίου  μηχανοδηγός ενημερώθηκε,  ότι κρίθηκε ο ικανότερος εκ των 8 συμμετεχόντων στην διαδικασία.

Σήμερα οι συνδικαλιστές της Νέας Έλξης,  καταγγέλουν την παράταξη μας γιατί χάθηκε –λένε- το αυτοδιοίκητο στον κλάδο, μιλάνε για καταστρατήγηση των τυπικών προσόντων  στην προκήρυξη και αναφέρουν πως τα προγράμματα εργασίας στο ΜΘ θα εκδίδονται από Διοικητικό, την ώρα που στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης η θέση αυτή έχει πληρωθεί  από μηχανοδηγό.  

Οι συνδικαλιστές της Νέας Έλξης έχουν χάσει τα «Αυγά και τα Πασχάλια» καθώς τις αποφάσεις για την στελέχωση Οργανικών θέσεων εκδίδει η Διοίκηση της ιδιωτικής πλέον ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όχι η +ΣυνΕξέλιξη. 

Αν κάποιος έχει λόγο να αντιδράσει είναι η παράταξη μας, καθώς ο συνάδελφος  που είχε επιλεγεί, είναι ιδρυτικό της μέλος. 

Στην Νέα Έλξη, ανακάλυψαν μάλιστα, ότι «τάχα»…. μέλη της παράταξης μας, συμφωνούν μαζί τους. Την ίδια ώρα όμως και στις τελευταίες απολογιστικές συνελεύσεις του  Σεπτέμβρη,  εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του Σωματείου  με την Νέα Έλξη υπερψήφιζε τον απολογισμό δράσης, ενώ η παράταξη του τον είχε…. καταψηφίσει. (υπάρχουν πρακτικά).

Συνιστούμε στους συνδικαλιστές της Νέας Έλξης, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Πέρυσι, τέτοιο καιρό,  απειλούσαν «ότι θα μας πάνε μέχρι τέλους», σήμερα για άλλη μια φορά παραληρούν. Αλλά δεν τολμούν να καταγγείλουν την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Τι φοβούνται άραγε; 

Η +ΣυνΕξέλιξη διαβεβαιώνει τους μηχανοδηγούς ότι τα προγράμματα εργασίας εκδίδονταν και θα εκδίδονται από εργαζόμενους στον κλάδο και πως τίποτα  δεν χάθηκε τα τελευταία 6 χρόνια που έχουμε την ευθύνη του. Το αντίθετο συμβαίνει καθημερινά. Οι μοναδικοί που χάνουν, είναι όσοι επενδύουν σε ήττες του κλάδου, ενώ η θέση που προκηρύχτηκε είναι νέα και προβλέφθηκε στο τελευταίο Οργανόγραμμα στην Δομή "Βαρδιών και Χρονοδιαγραμμάτων" που αντικατέστησε την Κεντρική Υπηρεσία.

Καλούμε την Νέα Έλξη να συμφωνήσει  να παρέμβει η ΠΕΠΕ και να απαιτήσει την τοποθέτηση του συναδέλφου που είχε κριθεί ικανός και  ειδοποιηθεί τον Νοέμβρη και να καταγγείλει  ΟΜΟΦΩΝΑ  τις Κυβερνητικές παρεμβάσεις, αφού αυτές δεν αφορούν πρόσωπα αλλά το σύνολο του κλάδου.

Το ΔΣ θα συνεδριάσει άμεσα για το θέμα.

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη & ασφαλή ταξίδια.


+ΣυνΕξέλιξη - Δεκέμβριος 2021 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου