Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Η ιδιωτικοποίηση του e-ΕΦΚΑ

Μετά την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης επιχείρησης της Ελλάδας, ξεκινάει η πλήρης ιδιωτικοποίηση του e-ΕΦΚΑ, του μεγαλύτερου δημόσιου κοινωνικο-ασφαλιστικού οργανισμού, της χώρας:


Το νέο νομοσχέδιο που προωθεί ο κ.Χατζηδάκης, προβλέπει:


1.Επιλογή golden boys από τον ιδιωτικό τομέα, για την στελέχωση του e-ΕΦΚΑ, με υπέρογκες αμοιβές, εκτός ενιαίου μισθολογίου και εκτός ΑΣΕΠ.


2.Απόσχιση τμημάτων και διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ και παραχώρηση τους, σε ιδιωτικές εταιρίες(τμήμα μηχανογράφησης, πληροφορικής κλπ).


3.Το νέο οργανόγραμμα του e-ΕΦΚΑ, θα ανατεθεί να σχηματιστεί από ιδιώτες managers.


4. Έρχεται fast track διαδικασία απευθείας αναθέσεων για τις προμήθειες και τις δαπάνες του φορέα, για υλικοτεχνικές υποδομές.


5.Συστήνεται Eταιρία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση των ακινήτων του e-ΕΦΚΑ, με στόχο την πώληση περιουσιακών στοιχείων(κτίρια κλπ).


Τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών, τα ζήσαμε στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ, στον ΟΤΕ, τώρα στη ΔΕΗ κλπ.


Η απαξίωση δια του τεμαχισμού-ακρωτηριασμού, είναι μια παλιά γνώριμη μέθοδος ιδιωτικοποίησης του κράτους, στην οποία προσφεύγουν συχνά, οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού.


Η διαφορά είναι ότι, πλέον μιλάμε για την ιδιωτικοποίηση, του στενού πυρήνα των αρμοδιοτήτων του κράτους, αρμοδιοτήτων όπως είναι η δικαιοσύνη, η είσπραξη των φόρων, η αστυνομία κλπ.


Μικρή σημείωση: Το Σύνταγμα της χώρας(που αν δεν κάνω λάθος είναι σε ισχύ) ορίζει ρητά, στο άρθρο 22 παρ. 5 ότι: «Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει». 

Από τον Διονύση Τεμπονέρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου