Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΠΕΠΕ και ΣΗΕΚ ζητούν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στις μεταφορές

 ΠΕΠΕ και ΣΗΕΚ ζητούν επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων στις μεταφορές, με σχετική επιστολή προς το υπουργείο Μεταφορών, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ και την ΣΤΑΣΥ.

Η κοινή επιστολή ΠΕΠΕ και ΣΗΕΚ >

Τα Σωματεία μας εκπροσωπώντας το σύνολο των μηχανοδηγών / ηλεκτροδηγών στην Ελληνική Επικράτεια και σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες, τόσο στον Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και με αφορμή το 4ο κύμα της πανδημίας COVID, θέλουν να σας προτείνουν ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων αλλά και του επιβατικού κοινού.


Αναλυτικότερα,  προτείνουμε όπως κλιμάκια του ΕΟΔΥ βρίσκονται στους χώρους εργασίας μας 1 φορά την εβδομάδα για τη διεξαγωγή δωρεάν προληπτικών τεστ (Rapid) σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και σε κάθε περίπτωση πέραν των 2 που καλούνται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να κάνουν (και που κατά την άποψή μας θα έπρεπε να γίνονται δωρεάν).


Για την ενίσχυση των εμβολιασμών, προτείνουμε όπως, η ημέρα του εμβολιασμού (ή της αναμνηστικής δόσης) να λογίζεται ως μέρα ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών για τους μηχανοδηγούς/ηλεκτροδηγούς και λόγω της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας μας.


Τέλος, προτείνουμε να χορηγηθούν δωρεάν μάσκες «FFP2/KN95» σε όλους τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος εδώ και 2 χρόνια και εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού.


Οι μηχανοδηγοί-ηλεκτροδηγοί στις αστικές, περιαστικές, περιφερειακές και εμπορευματικές μεταφορές στα μέσα σταθερής τροχιάς, θα συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα μαζί με όλους τους συναδέλφους μας στις συγκοινωνίες, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική περίοδο.


Βρισκόμαστε στην διάθεση σας για κάθε πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου